Bentley Siparişlerini Yüzde 50 Arttırdığını Söyledi

CEO Adrian Hallmark, Bentley Siparişlerini %50 Arttırdığını ve geçen yıla göre daha fazla lüks otomobil üreteceklerini açıkladı. Ayrıca Volkswagen’in sahibi olduğu marka, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkışında hiçbir sorun yaşamadıklarını ve diğer otomobil üreticilerini durdurmaya veya azaltmaya zorlayan iletken parça, çip gibi sorunlarla karşılaşmadıklarını söyledi.

Bentley Siparişlerini %50 Arttırdığını SöylediBentley’in ana merkezi İngiltere’nin kuzey bölgesindeki Crewe’de bulunmaktadır. 2020 yılında Bentley, İngiltere’nin ilk defa sınırlarını ve çalışma alanlarını kapatıp, sert kısıtlamalara başlamasına rağmen yılı kar ile kapatan otomobil üreticilerinden biri olmuştur. Ayrıca lüks otomobil üreticisi Bentley’in en çok sipariş aldığı ülke Çin olarak açıklanmıştır. 2020 yılında lüks otomobil üreticisi Bentley, 11,206 otomobil sattı.

Bentley’in tarihiBentley Siparişlerini %50 Arttırdığını Söyledi

Bentley, Volkswagen grubuna ait otomobil üreticisidir. 18.Ocak.1919’da İngiltere’de Crewe şehrinde Walter Owen Bentley tarafından kurulmuştur. İlk başlarda sadece şasi ve motor üretimi yaparken 1.Dünya savaşı sırasında uçak motoru ve lüks otomobiller üretmeye başlamıştır. 1931 yılında Rolls-Royce tarafından satın alınıp, 1998 yılında VW gruba satılmıştır. Volkswagen, Bentleyi almak için 430 milyon Pound ödeme yapmıştır. Ayrıca Rolls-Royce’nin sahibi olduğu zamanlarda üretilen araçların genellikle Rolls-Royce altyapısına ve tasarımlarına benzediğini görmekteyiz. Le Mans yarışlarında 6 birinciliğe sahip olan Bentley, lüks otomobil sınıfında etkili bir yarışçı olmaktadır.

Ayrıca Bentley çevre dostu otomobil üreticilerinden biri olmaktadır. Bentley’in fabrikasına kurulan enerji sistemleri ve güneş panelleri sayesinde fabrika, %40’lık enerji tasarrufu sağlamaktadır. Bentley siparişlerini %50 arttırdığını söyledi ve gelecek yıllar için daha fazla araç satacağına olan inancı, şirketin köklü ve lüks otomobil üreticileri arasında başarılı olmasından kaynaklanmaktadır.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here