Audi Sanal Gerçeklik Eğlencesi Sunan İlk Üretici Olacak

0
874
Audi Sanal Gerçeklik Eğlencesi Holoride

Alman otomotiv üreticisi Audi sanal gerçeklik eğlencesi sunan ilk üretici olacak. Sanal gerçeklik özelliği sayesinde arka koltuktaki yolcular için taşıt tutmasını da azaltacağını iddia ediyor… 

Premium otomobil üreticileri genellikle daha lüks, daha konforlu ve yolcuları için daha deneyimsel bir iç mekana sahip araçlar üretmeyi hedeflerler. Bunu tam anlamıyla bilen Audi, sanal gerçeklik eğlencesini seri üretime getiren dünyadaki ilk otomobil üreticisi olarak rakiplerinin birkaç adım önüne geçmeyi hedefliyor. Bu sistem sayesinde arka koltuktaki yolcular, sanal gerçeklik gözlüklerini (VR gözlükleri) takarak oyunlar, filmler ve etkileşimli içerik gibi çeşitli medya formatlarıyla vakit geçirebilecek. Asıl merak edilen ve vurgulanan nokta ise içeriklerin, otomobilin sürüş hareketlerine gerçek zamanlı olarak uyum sağlıyor olmasıdır.

Sanal gerçeklik özelliği hangi Audi modellerinde olacak?

Audi, bazı araçlarını aynı adı taşıyan Münih merkezli bir girişim tarafından geliştirilen sanal gerçeklik eğlence teknolojisi olan holoride ile donatacak. İlk olarak Las Vegas’taki CES 2019’da (Tüketici Elektroniği Fuarı) sunulan holoride, Audi A4, A5, A6, A7, A8, Audi Q5, Q7, Q8, Audi e-tron ve Audi e gibi seçkin Audi araçlarında yerini bulacak. E-tron GT Quattro ve üçüncü nesil modüler bilgi-eğlence araç setinin (MIB 3) en son sürümüyle donatılmıştır.

Audi Sanal Gerçeklik Eğlencesi ayrıntılı tasarım Yalnızca MIB 3 sistemine sahip modeller holorür özelliğine sahip olmakta.  Holoride kullanmak için yolcunun, Bluetooth Low Energy (BLE) aracılığıyla kablosuz olarak, etkinleştirilmiş bir sanal gerçeklik kulaklığı ile araca bağlanması gerekiyor. Audi, Haziran 2022’den itibaren Avrupa, Kanada, Japonya, Çin ve ABD’de de holorid özellikli modelleri piyasaya sürmeyi planlıyor. Holoride hazır modeller ilk olarak Almanya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri’ne gelecek. Holoride hazır araçların gelişini diğer pazarlarda takip edecek. Böylece Türkiye’de daha geç deneyim sahibi olacağız. Otomobil pazarının ve artan araç fiyatlarının, bu sisteme ulaşmamızın önünde büyük bir engel olduğunu söylemekte fayda var.

Sanal gerçeklik gözlükleri etkinleştirildiği zaman holoride arka koltuktaki yolcuların VR gözlüklerini çeşitli sanal içeriğe ulaşmalarına olanak sağlar. Böylece yolcular hareket halindeyken film izleyebilirler, istedikleri ve uyumlu olan oyunları oynayabilirler. Bu özellik,  yoğun trafik veya mesafe nedeniyle yolculuklar zaman alıcı bir hale geldiğinde, A noktasından B noktasına seyahat ederken zaman geçirmenin yeni ve eğlenceli bir yolu olacak. 

Audi’nin yeni sanal gerçeklik teknolojisi, sürüş ile uyumlu olacak

Bu teknoloji, yolculara en eğlenceli deneyimi sunmayı amaçlamaktadır. Sanal içerikler, aracın sürüş hareketlerine gerçek zamanlı olarak uyum sağlayacak. Örnek olarak bir kullanıcı sanal dünyada bir uzay gemisine binmeyi seçerse Audi modeli sağa döndüğü zaman uzay gemisi sağa doğru uçacak. Araba hızlandığında, uzay gemisi de hızlanacak.

Yolculuklarda mide bulantısı gibi sağlık sorunlarının önüne geçilmesi planlanıyor 

Audi’ye göre, holoride eğlencenin yanı sıra bazı faydalar da sunulacaktır. Teknolojinin hareketle senkronize özelliği, taşıt tutmasının azaltılmasına yardımcı olacak. Böylece yolculuk anında sağlık sorunlarıyla karşılaşan kişiler, seyahatten hoşlanmamak yerine yolculuktan keyif alacaklar. Ayrıca Holoride ile arka yaşam alanı, her yolcu için farklı ve kişisel bir alana dönüşebilir. 

Yolculuklar hem daha eğlenceli hem de daha sağlıklı olacak 

Audi’nin bu teknolojici ve inovasyonu sayesinde yolculuklar hem daha eğlenceli hem de daha fazla sağlıklı olacak. Yolculuk süresinde geçen süre oyun deneyimiyle değerlendirebilecek. Bu sayede yolculuklar çok farklı oyun etkinlikleriyle değerlendirilebilecek. Sanal gerçeklik teknolojisi, ABD’deki Austin-Teksas’taki South by Southwest (SXSW) müzik, film ve teknoloji festivalinde tanıtılacak. Ayrıca ziyaretçiler tamamen elektrikli Audi araçlarının arka koltuklarında Audi sanal gerçeklik eğlencesi ve keyfinin tadını çıkartacaklar.

İkinci El Güncel Audi İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here