Audi A3 Akaryakıt İstasyonunda Patladı: Sürücü Ağır Yaralı!

4
8780
Audi A3 Patlaması

Sıkıştırılmış doğalgaz kullanan Audi A3 modeli, akaryakıt istasyonunda patladı ve sürücüsü ağır yaralı. Detaylar şöyle…

Audi A3 Akaryakıt İstasyonunda Patladı!

Olay, Almanya’nın Baden şehrinde bir akaryakıt istasyonunda yaşandı. Audi A3 modeli, yakıt alırken aniden çok güçlü bir patlama meydana geldi. 35 metrelik bir alanın etkilendiği olayda 34 yaşındaki sürücü, ağır yaralandı.

Audi A3 Patlamasının Sebebi Ne?

Bahsettiğimiz üzere Alman hükümeti bu konuda soruşturma başlattı. Henüz, Audi patlamasının nedeni bilinmiyor. Ancak patlamanın aracın arka kısmında oluşması, doğrudan yakıt tankına işaret ediyor. Tanktan ya da aracın yakıt sisteminden kaynaklanan bir sorun olmasa da tankların yeterince kuvvetli olmaması ihtimali akla geliyor.

Sıkıştırılmış Doğalgaz Güvenli mi?

CNG adı verilen bir yakıt tüketim şekli var. Bu sistem, Audi, Skoda ve Seat modellinde de var. Daha ekonomik sürüş sunmaları ve daha çevreci olmaları nedeniyle dünya genelinde çok tercih edilen sıkıştırılmış doğalgaz kullanan otomobiller, bu olay nedeniyle biraz gölgede kaldı. Ancak tek bir araçta yaşanan sorunun genele mal edilmemesi gerektiğinin de altını çizelim. Zira, henüz sorunun ana nedeni bilinmiyor.

Söz konusu patlama, benzer yakıt sistemini kullanan diğer Audi A3 sahiplerini tedirgin etti. Almanya’da yaşanan olayda soruşma başlatıldı.

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here