Aston Martin Elektrikli Modellerinde Mercedes Benz Teknolojisi Kullanılacak

İngiliz firmanın üst düzey yöneticisine göre Mercedes-Benz, Aston Martin için elektrikli otomobil segmentine girerken ihtiyaç duyduğu teknolojiyi sağlayacak. Pille çalışan ilk modelinin en erken 2025’te gelmesi planlanıyor. Mercedes, 2023 yılına kadar Aston Martin’deki hissesini % 20’ye çıkaracak. Buna karşılık, şirkete hibrit ve elektrikli güç aktarma organlarına erişim hakkı verecek. Bir yandan, Mercedes ölçek ekonomilerinin avantajlarından yararlanabilir olacak. Öte yandan, Aston Martin, geliştirme için aşırı miktarda para harcamadan anahtar teslimi teknolojiye erişebiliyor olacaktır.

Mercedes CEO’su Tobias Moers, “Alman markasının teknolojisi, gelecekteki ürünlerimizin rekabetçi kalmasını sağlamak için temel teşkil edecek; verimli bir şekilde yatırım yapmamızı sağlayacaktır” dedi.

Daimler’in sahibi olduğu Mercedes-Benz için anlaşma, lüks kimliğini makul bir fiyata parlatmak için bir şans. Teknoloji transferinin 286 milyon £ (371 milyon $) değerinde olduğunu söyledi.

aston martin elektrikli

Aston Martin’in Elektrifikasyon Saldırısı Yeniden Başlıyor

Yöneticiler sonuç olarak Aston Martin’in elektrifikasyon saldırısını yeniden başlatıyorlar. Çeşitli kaynaklara göre, ilk elektrikli modeli 2025 veya 2026’da satışa çıktığında Mercedes-Benz kaynaklı teknoloji kullanılarak üretilecek. Şirket patronu Tobias Moers (2020’nin başlarına kadar Mercedes-AMG’yi çalıştırdı) platformun Almanya’dan geleceğini açıkladı. Ancak motor ve bataryanın da gelip gelmeyeceği konusunda henüz bir bilgi yok. Yalnızca elektrikli bir alt markada Lagonda adını yeniden canlandırma planlarının iptal edildiğini doğrulandı.

“Lagonda’nın gelecek için farklı bir amacı var. Elektrikli arabaların Aston Martin olması gerekiyor,” dedi.

Hibritler de yüksek sürüşlü DBX’in benzinli-elektrikli versiyonu dahil olmak üzere boru hattında. Mühendisler daha önce teknolojiyi kendi bünyelerinde geliştiriyorlardı, ancak şimdi resimde daha fazla Mercedes güç aktarma organı olduğu için proje otomotiv kül yığınına düşebilir. Moers, hangi yoldan gideceğine henüz karar vermediğini doğruladı.

aston ve mercedes

Detaylar Belli Değil

“Hala bu [hibrit aktarma organları] üzerinde çalışıyoruz, ancak şimdi alternatiflerimiz var. Bunu söylemek için henüz çok erken,” dedi.

Aston Martin, ortadan motorlu Valhalla’yı 2021’de piyasaya sürecek ve plug-in hibrit DBX, 2023’te üretim hattından çıkmaya başlayacak. O yıl birkaç yeni model piyasaya sürülecek, Moers bir “ürün havai fişeği” sözü verdi. Çoğunun bir dereceye kadar elektrifikasyonla mevcut olacağını da varsaymak doğru gözüküyor. Aston Martin 2024’te sattığı her dört veya beşinci arabanın bir şekilde elektrikli olacağını tahmin ediyor.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here