Ismarlama özelleştirme hizmeti ‘Q by Aston Martin’ tarafından yaratılan Aston Martin V12 Speedster, hem markanın zengin yarış geçmişinden hem de havacılık tasarımından ilham alan gerçek anlamda içgüdüsel bir sürücü aracıdır. Mart 2020’de tanıtılan Aston Martin V12 Speedster, gelişiminin bir sonraki aşamasına, yani çok önemli yol testine geçiyor.

Aston Martin V12 Speedster sınırlı olarak çalıştırıldı. Yakında başlayacak olan yolda test programı öncesinde prototip formunda dinamik olarak ilk kez sahneye çıktı. Aston Martin, olayı onaylamak için mat siyah boyaya sahip prototipin fotoğraflarını yayınladı.

Gösteri arabası ile karşılaştırıldığında, prototip neredeyse aynı görünüyor. Tek istisna, ön ızgaradaki kaplamaların olmaması. Aston Martin V12 Speedster’da daha büyük egzoz borusu kaplamaları ve bunları çevreleyen altı delikli açıkta kalan karbon fiber arka tampon kaplaması mevcut. Araç gövdesi güzelce kapatılmış ve hava kaportalarının arkasında şeffaf malzeme yokmuş gibi görünüyor.

Aston Martin tarafından “uzlaşmaz, içgüdüsel iki koltuklu” olarak tanımlanan V12 Speedster, teslimatların önümüzdeki yılın başlarında başlamasıyla dünya çapında sadece 88 örnekle sınırlı olacak. Radikal roadster, konseptinden ilk prototipin üretilmesine kadar Q tarafından yaratılmış olan Aston Martin V12 sadece 12 ay sürdü.

Aston Martin V12 Speedster Özellikleri

Araba, Aston Martin Vantage ve DBS Superleggera temellerinin bir kısmını birleştirerek alüminyum mimari içinde birleştiriyor. Otomobil üreticisi boş ağırlığı açıklamadı, ancak gövdenin neredeyse tamamen karbon fiberden yapıldığını biliyoruz. Üstelik bir tavanı ve bir ön camı bulunmadığını dikkate alarak, V12 Speedster’ın çok hafif olması gerekiyor.

V12 Speedster, Gaydon Genel Merkezimizde efsanevi F / A-18’den esinlenilen ve müşterilerin siparişine sunulacak kavramsal bir özellikte tanıtıldı. Boeing ile heyecan verici yeni bir işbirliğinden doğan ve ‘Q by Aston Martin’ tarafından yaratılan bu çarpıcı görünüm, efsanevi savaş jetini ilham alıyor ve egzoz uçlarında, havalandırma ızgaralarında ve kanatlarda zıt saten siyahı ile Skyfall Gümüş ile tamamlandı.

V12’nin 700 HP’lik Performansı

Ayrıca, gücün 690 HP (700 PS) ve 555 lb-ft (752 Nm) tork sağlayan 5,2 litrelik ikiz turbo V12’den geldiği göz önüne alındığında, V12 Speedster’ı sürmek bir hayli ayrıcalıklı olacak. Ön ortaya monte edilmiş, tamamı alaşımlı, dört kamlı 48 valfli motor, arka tekerlekleri tahrik eden sınırlı kaymalı diferansiyel ile ZF 8-İleri otomatik şanzımanla eşleştirilmiştir. V12 Speedster, 300 km / s’lik (186 mil / saat) sınırlı bir azami hıza ulaşırken 3,5 saniyede 62 mil / saate (100 km / sa) kadar hızlanabilir.

V12 Speedster yeterince benzersiz değilmiş gibi, aynı zamanda standart 21 inç dövme merkez kilit tekerleklerine sahiptir. Aynı zamanda karbon seramik frenler ve ısmarlama bir egzoz sistemine sahiptir. Araç teslimatlarının ise 2021 yılında yapılması planlanıyor. Sadece 88 tane üretileceği için ve ülkelere göre fiyatlarının değişiklik göstermesi ile net bir fiyat veremiyoruz. Fakat İngiltere’de fiyatlar 765.000 £ ‘dan (986.800 $) başlıyor.

İkinci el Aston Martin ilanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here