Arc Vector… Daha üretimine başlanmadan bile birçok badireleri atlatan bu muhteşem elektrikli motosiklet, 2018 yılında EICMA Milan Motosiklet Şov’unda sahneye çıktığında ona hayran olmamak mümkün değildi. Çok yüksek bir teknolojiyi barındırmasından dolayı çok bin dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan Arc Vector, 2019 yılında yatırımcıların geri adım atmasıyla kaynak sıkıntısına girdi. Bu durum da doğal olarak şirketi iflasa kadar sürükledi. Fakat şirketin kurucusu ve aynı zamanda baş tasarımcısı olan Mark Truman bu tutkudan vazgeçmedi ve Arc Vector’a adeta bir hayat öpücüğü verdi. Mark Truman yaptığı açıklamada; şirketi satın almaya 4 ay önce karar verdiğinden bahsederken, hem yakın çevresinden hem de globalden aldığı desteğin de kendisini şok ettiğini ve bu yoldan artık dönemeyeceğini de söyledi.

Arc Vector Fiyat

Basit bir elektrikli motosiklet olmaktan çok uzak olan Arc Vector fiyat olarak da birçok elektrikli otomobilden ayrılıyor. Peki başlangıçta 117.000 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan bu motosiklet farklı kılan ne?

Nedir Bu Elektrikli Motosikleti Özel Kılan?

Tasarım olarak karbon fiber monokok bir tasarıma sahip olan bu fütüristtik motosiklet 95 kW yani 127 beygirlik bir güce sahip. Ayrıca 0’dan 100’e 3,2 saniyede çıkabilen bu elektrikli motosikletin maksimum hızı ise saat 200 km ile sınırlandırılmış.

Arc Vector

Sahip olduğu 16,8 kWh kapasitesindeki pili ile 436 km yol gidebilen Arc Vector; DC hızlı şarj paketi sayesinde de tam 45 dakika tamamen şarj olabiliyor.

Son model otomobillerde sıkça rastladığım Head Up Display (HUD) yani baş üstü ekran sistemine de sahip olan 117.000 dolarlık bu canavarı kullanırken oldukça dikkatli olmak gerekiyor. Zira bu kadar gücü dizginleyebilmek hayli zor olacaktır.

Evet belki Arc Vector hedeflediği pazara ulaşmakta güçlük çekecek ancak Mark Truman girişiminin sonuna kadar ardında olacak gibi. Hatta yatırımcısı baskısının olmamasına da bardağın dolu tarafından bakan Truman, işleri yavaş yavaş ama emin adımlarla ilerlettikleri mesajını veren bir açıklamada daha bulundu.

Arc Vector’ün kaderi önümüzdeki bir yıla bağlı gibi görünüyor. Bunun farkında olan üretici de ilk yıl üretilecek olan ilk 10 Vector’ün alıcısına çok özel sürprizler vadetti. Önümüzdeki günler bu konuda herhangi bir gelişme olursa yine buradan sizler için haberleştireceğiz. Umarız Arc Vector için her şey yolunda gider.

İkinci El Motosiklet Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here