Araç yaşam döngüsü faaliyetinin 4 ana merkez üzerine kurulduğu re-factory fabrikasında sistem bu şekilde yürüyecek. Döngüsel ekonominin ana bileşenlerine (tedarik, eko-tasarım, işlevsellik ekonomisi, bakım, yeniden kullanım, yeniden üretim ve geri dönüşüm) göre hareket ederek aracın tüm yaşam döngüsü kontrol ediliyor.

  • Araç Yaşam Döngüsü: RE-TROFIT

    araç-yaşam-döngüsü-renault
    araç-yaşam-döngüsü-renault

Bu bölüm, kullanılmış parçaların ve malzemelerin akışının aynı sahada verimli bir şekilde yönetilmesini sağlamak için yeniden dönüşüm bölümü ile koordineli olarak, araçların ömrünü ve kullanımlarının uzatılmasını sağlayan tüm faaliyetleri bir araya getirecektir.

Kullanılmış araçların araç yaşam döngüsü ile yenilenmesi için bir Fabrika VO’su. Termal araçların, diğer daha az karbon bazlı enerjilere dönüştürülmesi için bir ‘güçlendirme’ etkinliği sunacak. Araç filoları için onarım hizmetleri ve yeni hareketlilik ve 3B kullanarak nadir parçaların üretimi için bir hizmet entegre edecek yazıcılar. Ayrıca, gelecekteki araçların tasarımını zenginleştirmek ve kullanım sırasında iyileştirmeler önerilecek. Bundan dolayı araçların ve malzemelerin dayanıklılığı için bir test ve prototipleme merkezine güvenecek.

  • Araç Yaşam Döngüsü: RE-ENERGY

    RE_ENERGY
    RE_ENERGY

Bu küme, elektrikli bataryalardan ve yeni enerjilerden kaynaklanan uygulamaların potansiyelini endüstriyel bir ölçeğe geliştirmeyi planlıyor. Bataryaların ilk ömrünün optimizasyonu, sabit enerji depolama gibi ikinci yaşam uygulamalarının geliştirilmesi, sonun yönetimi dahil, pillerin ömrü ve hidrojen gibi yeni enerjiler için teknik ve tedarik çözümlerinin geliştirilmesi gerçekleşecek.

  • 3. Aşama: RE-CYCLE

renault-recycling
renault-recycling

Choisy le Roi’nin faaliyetlerini entegre eden bu bölüm, kısa döngülerde parça ve malzeme tedarikini teşvik etmek ve artan bir geri dönüştürülmüş veya geri dönüştürülmüş payı entegre etmek için kaynakların ve bunların akışlarının verimli yönetimine katkıda bulunan tüm Grup faaliyetlerini bir araya getirecektir. yeniden kullanılan malzemeler (ömrünü tamamlamış araçların sökülmesi için bir hattın kurulması, yeniden üretimin uzatılması, malzemelerin yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesi).

  • Son Adım: RE-START

renaul-re
renaul-re

Endüstriyel bilgi birikimini geliştirmek ve geliştirmek, aynı zamanda döngüsel ekonomide araştırma ve yeniliği hızlandırmak için, bu kümelenme bir inkübatörün yanı sıra bir üniversite ve eğitim merkezi barındırmayı planlıyor.

Bu dört kuruluş, çevreleriyle (yan kuruluşlar, müşteriler, ortaklar, vb.) Etkileşim kurmak üzere tasarlanacak ve birbiriyle bağlantılı ve tamamlayıcı bir şekilde çalışacaktır. Böylece, örneğin, RE-TROFIT merkezi, kullanılmış parçaları RE-CYCLE merkezine gönderebilecek ve karşılığında yenilenmiş veya yeniden kullanılmış parçaları elde edebilecektir. RE-CYCLE merkezi aynı zamanda diğer merkezlere parça ve malzeme tedarik edecek ve kullanılmış pilleri RE-ENERGY merkezinden ikinci yaşamda yeni kullanıma hazırlamak için tedarik edecek.

2.El Elektrikli Araçlar

2 YORUMLAR

  1. güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık. çok daha çevreci çok daha doğa ve insan ile barışık aynı zamanda hayvan dostlarımızı da unutmayan teknolojileri görmek istiyoruz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here