Aptera Geri Döndü

Üç tekerlekli elektrikli otomobili için finansman sağlayamadıktan sonra 2011’de kapanan şirket Aptera, geri döndü. Aptera, çoğu sürücü için hiçbir zaman şarj edilmesi gerekmediğini iddia ettiği yeni bir güneş enerjili elektrikli araç sunuyor. Ve 100 kWh pil ile en üst modelinin 1.000 mil menzile ulaşabileceğini öngörüyor.

Yeni üç tekerlekli iki kişilik araç, günde 72 kilometre menzil sağlayabilen bir güneş enerjili tavan dizisine sahip. Park halindeyken güneş panellerinden şarj olabilen bir üst modelinde ise  1000 mil (1609 km) menzil iddia ediliyor. Araç sürüş sırasında sadece güneş enerjisiyle çalışmıyor.

aptera elektrikli araç

Never Charge Teknolojisi

“Aptera’nın Asla Şarj Etme teknolojisiyle, güneşin gücüyle hareket ediyorsunuz. Aptera’nın kurucu ortağı Chris Anthony bir basın bülteninde, dahili güneş enerjisi dizilimimiz pil takımınızı dolu tutar ve gitmek istediğiniz her yere gidebilirsiniz. ”dedi. “Asla Şarj Etme, her Aptera’da yerleşik olarak bulunur ve çoğu bölgede yılda 11.000 milin üzerinde seyahat etmek için yeterli güneş ışığını toplamak üzere tasarlanmıştır.”

Aptera pil paketleri 25.0 kWh ile 100.0 kWh arasında değişmekte ve en ağır model yaklaşık 997 kg ağırlığında. Aptera enerji verimliliği, kesinlikle bugüne kadar sunulan diğer EV’lerden daha fazla, kWh başına 10 mil. Bu değer, Lucid Air’in sunduğunun neredeyse iki katı.

Araç, resimlere ve açıklanan teknik özelliklere göre kıvrımlı ve hafiftir bir araç. Sadece 0.13’lük bir sürükleme katsayısına sahiptir (karşılaştırma olarak, Tesla’nın Model 3’ün sürükleme katsayısı 0.23 ve Volkswagen’in ID 4 elektrikli SUV’sinde 0.28’dir) . Önden çekişli araç 5,5 saniyede sıfırdan 100 km / saate çıkabilir ve üç tekerlekten çekişli modeli 3,5 saniyede 100 km / saate çıkabilir.

elektrikli paradigm otomobil

Paradigm ve Paradigm Plus Modelleri

Seçeneklere bağlı olarak fiyatlandırma 25.900 $ ile 46.000 $ arasında değişecek. İlk çıkan modellerin adı Paradigm ve Paradigm + olacak. Ancak bunun aracın adı mı yoksa sadece donanım seviyeleri mi olduğu belli değil.

Aptera’nın Paradigm ve Paradigm Plus modelleri için ön siparişler, 100 $ ‘lık iade edilebilir bir depozito karşılığında şimdi açık. Şirket araçları, 2021’de teslim etmeyi bekliyor.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here