Alpha Wolf İsimli Ucuz Elektrikli Pickup’ı İle Tanışın. Alpha Motor Corporation isimli ABD merkezli şirket Retro ve aynı zamanda elektrikli otomobiller üretmek konusunda başarılı olduğunu bir kez daha gösterdi. Daha önce sitemizde Alpha Ace isimli Retro otomobilden bahsetmiştik. Şimdi ise Retro bir Pick-up üretme peşinde olan şirket gösterişli, elektrikli ve aynı zamanda ucuz bir araç ortaya çıkardı. Onun adı Alpha Wolf!

Alpha Wolf

Ford F-150, Tesla Cybertruck, Rivian R1T GMC Hummer gibi araçları piyasaya sürülmesiyle modern tasarımın ve heybetin yeri sağlama alınıyor. Ancak daha eskiye özlem çeken ve bu alanda bir pick-up arayışına giren sürücüler artık mutlu olabilir. Retro esintileri ile üretilen bir pick-up üretildi. Alpha wolf isimli araç 35.000 dolarlık başlangıç fiyatı ile satılıyor.

Alpha Wolf

Tasarım Dili Hiç Görmediğimiz Bir Şekilde İşlendi

Dışardan bakıldığı zaman günümüzde tasarlanan Pick-up’lardan çok farklı olduğunu görüyoruz. Diğer dört kapılı kamyonetlere nazaran daha kare kenarlı ve tek kabinli basitçe konumlanmış bir bagaj kapağı ile klasik bir Rollbar’a sahiptir. Bu görünümüyle tıpkı ABD’de kullanılan eski okul otobüslerinin görünümünü andırıyor.

Alpha Wolf her ne kadar Retro bir pick-up olsa da İç kabin düğmelerden yoksun bir şekilde tasarlanmış. Direksiyon simidi Retro ve modern çizginin arasında bir tasarıma sahip.

Alpha Wolf

En uygun fiyatlı olmasının yanında elektrikli ve gösterişli olması dikkat çeken Alpha Wolf; Rekabet konusunda sahip olduğu özellikler ile ön plana çıkmayı başaracak gibi görünüyor. Henüz bir konsept olan araçta firma, hedefleri doğrultusunda nasıl bir üretim stratejisi izler bilmiyoruz ancak bu araç gerçekten çok etkileyici duruyor.

Wolf+ İsimli Çift Kabinli Versiyonda Yolda

İlk gösterimde tek kabinli ve iki kişilik oturma planları ile sunuldu. Ancak bir pickup’ın heybeti her zaman baskın gelmeli ki şirket bu konu da Wolf+ isimli genişletilmiş versiyon üzerinde de çalışıyor. Yani 4 koltuklu versiyonda mevcut.

Tek kabinli versiyon bir sürücü ve ortalama üzerinde boyu olan iki yolcuları taşıyacak şekilde tasarlandı. Bu versiyonda arka bölüme de yolcular oturabiliyor ancak yarım bir kapıdan giriş yapılan alan oldukça dar. Bu kısma çocuklar bile zor sığar.

Alpha Wolf

Araç Boyutları Rakiplerinin Gerisinde Kalmıyor 

Wolf+ isimli üretilecek olan geniş pick-up versiyonda aracın boyutları 5.00 mt uzunluk, 2.00 mt genişlik 1.75 mt yüksekliğe sahip. Bu da normal Wolf modelinden 40 cm daha uzun 5 cm daha geniş 8 cm daha yüksek anlamına geliyor.  Kasa boyutu ise 1.75 mt uzunluğunda, 1.50mt genişliğinde 50 cm derinliğindedir. İsterseniz kasa boyutları uzatma aparatı ile uzayabiliyor. Bu sayede bagajı 1.00mt uzatmanız mümkün.

Alpha Wolf

Motor Gücü ve Menzil Seviyeleri Dayanıklı Bir Pick-up geliyor

Wolf+ Normal Wolf ile aynı platformu paylaşıyor ve ikisi de 450 km menzile ulaşmak için 75 ila 85 kWh pil ile güçlendirilecek. Tek motorlu RWD veya çift motorlu AWD kurulumuyla sunulan Alpha Wolf+ ve normal Wolf; 1.360 kg çekme kapasitesine sahip ve 0-100 km hıza 6.2 saniyede çıkacak. Standart Wolf gibi kabinde de bilgi-eğlence sistemi için portre ekranı ve dijital gösterge grubu da dahil olmak üzere çok sayıda teknoloji bulunuyor.

Fiyatlar tek kabinli versiyon için 36.000 $ ile 46.000 $ arasında değişmektedir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here