5.Nesil Kia Sportage Türkiye’de

1944 yılında Güney Kore’de kurulan Kia Motors, Kore’nin ilk bisiklet ve otomobil üreticisidir. 1998 yılında, Hyundai ve Daimler- Chrysler şirketler birliği ile satın alınarak, Hyundai Kia Otomotiv Grubu olarak yoluna devam etmiştir.

5.Nesil Kia Sportage

Otomobil, kamyonet ve otobüs kulvarlarında üretim yapan Kia’nın “Kia Sportage” otomobilinin 5. Nesli Türkiye’de otomobil severlerin beğenisine sunuldu.

İlk olarak, 1993 yılında piyasaya sürülen SUV modeli Kia Sportage, 5. Neslini tanıttı. Benzinli 4×4 seçeneğiyle, Türkiye’de ilk kez satışa sunulacak olan model, 2022 yılının ilk yarısında, benzinli 4×2 seçeneği yanında dizel motorun 4×2 ve 4×4 çekiş sistemiyle de otomobil severlerin beğenisine sunulacak.

1NESİL KIA SPORTAGE, KİA’NIN SLOVAKYA FABRİKASINDA ÜRETİLECEK

Kia’nın Slovakya’da bulunan fabrikasında üretilen 5. Nesil otomobil, tamamen yeni bir platform üzerinde inşa edildi. Ön konsol tasarımında, dokunmatik ekran ile havalandırma ızgaralarının tasarımında bütünlükçü bir yaklaşım sergilenmiş ve kavisli bir ekran ortaya konmuş. İleri teknoloji bir iç mekân tasarlanmış: bu alanda 12,3 inç dokunmatik navigasyon multimedya ekranı ve 12,3 inçlik gösterge paneli yer alıyor.

Geniş iç hacmi ile rahat bir yolculuk vadeden Kia Sportage, arka koltuklarında 996 mm diz ve 998 mm baş mesafesi bulunuyor. Bagaj hacmi de oldukça geniş olan model, 562 litre kapasitesine sahip ve koltuklar yatırıldığında ise bu 1751 litreye ulaşıyor.

5.Nesil Kia Sportage

2GÜÇLÜ VE DOĞA DOSTU MOTOR TEKNOLOJİSİ

Kia Sportage, 1,6 litrelik T-GDI motorunda, emisyonu azaltmak ve verimlilik için hafif Hibrit (MHEV) teknoloji bulunuyor ve bu motor 150 PS’lik güç sağlıyor. 5. Nesil Kia Sportage, 136PS motor gücüne sahip olan ve 1,6 litre hacimli turbo dizel motor seçeneği ile de satışa sunuluyor. Bahsi geçen yakıt tipleri, 7 ileri DCT şanzımanla sunuluyor.

3KİA SPORTAGE’DE; COMPORT, ECO VE SPORT OLMAK ÜZERE ÜÇ SÜRÜŞ MODU BULUNUYOR

Kia tarafından geliştirilen gelişmiş sürüş destek sistemi DriveWise, Sportage’de kullanılmış ve bu sistem, kavşak dönüş asistanına sahip “ön çarpışma önleyici” sayesinde, kavşaklarda sola dönerken karşı şeritten gelen araçlarla çarpışma olasılığını da önlemeye yardımcı oluyor.

Ayrıca, araç hızına ve hız sınırlarına göre ayarlanabilen otoyol sürüş asistanı ve “navigasyon tabanlı akıllı hız sabitleme” sayesinde güvenli bir sürüş deneyimini kullanıcısına sunuyor.

Yeni Kia Sportage; 4×4, Elegance Konfor ve benzinli olarak 829.900 TL’den satışa çıkarken Prestige paketi ise 919.900TL’den piyasaya sürülüyor.

5.Nesil Kia Sportage

Sıfır Km Kia Sportage

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here