2023 Cadillac XT5 için İlk Detaylar Geldi. Cadillac her geçen gün marka değerini yükseltecek modeller üretmeye devam ediyor. Lüks otomobil markası Cadillac çok hızlı ilerliyor.

2023 Cadillac XT5

Cadillac XT5 hızla eskiyor ve lüks otomobil üreticisi ikinci nesil modeli hazırlamakla meşgul. 2017 model yılı için piyasaya sürülen ve geçen yıl yenilenen 2023 Cadillac XT5, o zamandan beri popüler bir model olmaya devam etti ancak yeni Genesis GV70 modeli çıkarılmasından da anlaşılacağı üzere rekabet önemli ölçüde arttı. Crossover’lar ve SUV’lar Cadillac için önemli para kazandıran modellerdir ve kompakt modelde oluşabilecek herhangi bir hatayı göze alamaz.

2023 Cadillac XT5

Yeni XT5 Elektrikli Olmayacak!

Şimdi GM Otoritesi, 2023 için çıkacak olan  ikinci nesil modelle (2023 Cadillac XT5) ilgili bilgileri olduğunu iddia ediyor. Birincisi ve en önemlisi, bir sonraki XT5 tamamen elektrikli olmayacak; bu görev zaten Lyriq’e atandı. Bunun yerine, 2023 Cadillac XT5, çok uygun bir şekilde C1-2 olarak adlandırılan mevcut C1 platformunun güncellenmiş bir versiyonunu kullanacak.

İç ve Dış Tasarımda Yeni Güncellemeler Bekleniyor

Aynı derecede önemli olan araç, GM’nin en son teknolojileri, özellikle de Super Cruise ile daha iyi çalışacak yeni Global B elektrik sistemini içerecek. Tasarım açısından, içte ve dışta tam bir yeniden şekillendirme olması bekleniyor. Özellikle iç mekan için geliştirilmiş malzemelerinin görünümüne uyumu ana odak noktasıdır.

2023 Cadillac XT5

Raporda, XT5’in potansiyel olarak Escalade’in 38 inç kavisli OLED ekranını ve hatta daha küçük bir versiyonunu alacağından bahsetmiyordu. Ancak bunun gerçekleştiğini görünce şaşırmayacağız. Bununla birlikte, kaputun altında daha az radikal değişiklikler olacak. 237 beygir gücüne ve 258 Nm tork’a sahip turboşarjlı 2.0 litrelik sıralı dört motor, mevcut temel motor devredilecek.

2023 Cadillac XT5

Opsiyonel motor ya tanıdık 3.6-litre V6 ya da yeni turboşarjlı 2.7-litre sıralı-dört olacak. Dokuz ileri otomatik tek şanzıman olacak ve dört teker çekiş bir kez daha isteğe bağlı olacak. GM’nin son duyurusu ışığında, 2035 yılına kadar içten yanmalı motorlu araçların tamamen kullanımdan kaldırılacağı unutulmamalıdır. Bir sonraki XT5’in Cadillac’ın son ICE ile çalışan tamamen yeni modeli olma ihtimali vardır.

Çok yakın gelecekte, Cadillac’ın hem XT5 hem de Lyriq’i sunmasına gerek kalmayacak ve hangisinin feda edileceği açık.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here