2022 Mercedes-Benz EQS ‘in Teknik Verileri Paylaşıldı!

Elektrikli otomobillerin trend olmasıyla beraber gelişmeleri de hız kazandı. Otomobil üreticileri tarafından geliştirilen elektrikli modeller, teknik açıdan iyileştirilmeye devam ediyorlar. Alman üretici Mercedes-Benz de elektrikli modelleri ile öne çıkan markalardan biri olmayı başardı. Markanın ilerleyen dönemde ürün gamındaki içten yanmalı motora sahip otomobilleri azaltarak, elektrikli modelleri arttırması bekleniyor. Bu kapsamda geliştirilen EQS modeli de yeni elektriklilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. EQS’nin bazı teknik detayları şimdiden paylaşıldı. 2022 Mercedes-Benz EQS sunduğu teknik veriler ile rakiplerinin önüne geçecek gibi gözüküyor.

2022 Mercedes-Benz EQS

700 Kilometrelik Menzil 2022 Mercedes-Benz EQS İle Gelecek!

Alman premium üreticisi tarafından gelen bilgilere göre markanın yeni elektrikli modeli EQS, kullanıcısına 700 kilometrelik bir menzil sunacak. Modelin ilk kez duyurulmasının ardından yüksek menzile sahip olacağı marka tarafından belirtilmişti. Şimdi ise ilk kez sayısal değerler doğrulandı. Yeni EQS, 108 kWh’lik bir pil ünitesiyle 700 kilometrelik sürüşü vaat ediyor.

2022 Mercedes-Benz EQS

EQS’nin Tasarım Detayları Paylaşılmıştı!

Mercedes-Benz kısa süre önce bize EQS’nin iç mekanının nasıl görüneceğini göstermişti. Kabinin en ön plana çıkan özelliği; gösterge panelini, merkezi bilgi-eğlence ekranını ve yolcunun önündeki ekranı kapsayan devasa 56 inçlik ekran olacak. Biraz daha geleneksellikten yana olanlar ise en yeni S-Serisi’nde kullanılanlara daha benzer, basitleştirilmiş 12,3 inçlik bir ekran ile EQS’e sahip olabilecek.

2022 Mercedes-Benz EQS

 

EQS’nin dış görünümü, otomobil üreticisinin ICE destekli modellerinden oldukça farklı görünecek. Örneğin, aslında kapalı kalacak ve sahipleri tarafından erişilemeyecek şekilde tasarlanmış devasa kapaklı bir kaput EQS’de sunulacak. Ayrıca modelin dışına her ne kadar kamuflaj uygulansa da bazı detaylara ulaşmak mümkün. Coupe bir tasarıma sahip olan EQS, oval çizgilere sahip bir model. Keskinliğin az olduğu modelin ön ve arka far grupları Mercedes-Benz’in güncel modelleri ile oldukça benzer.

İkinci el sahibinden satılık Mercedes-Benz modelleri

2022 Mercedes-Benz A Serisi Test Sürüşlerine Başladı!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here