2021 Toyota Haberleri: İşte 2021’de Gelecek Modeller

0
1622
2021 toyota

Japon üreticinin 2021 yeniliklerinin tamamı markanın çevreci trendini takip edecek. Toyota Mirai içlerinde en ilginç olanı. İşte 2021 Toyota modelleri.

Toyota serisinin genişletilmesi 2021’de devam edecek. Yeni yılda beklenen birçok yeni model, tümü Japon üreticinin çevre politikasına sadık kalarak, yalnızca elektrikli değil birkaç “yeşil” modelin de piyasaya çıkmasına yol açacak. Pek çok yeni model arasında hidrojenle çalışan yeni nesil Mirai özel bir yeri hak ediyor.

2021’de yollarda göreceğimiz ilk Toyota yeniliği, Rav-4’ün plug-in versiyonu. Bu model, 6 saniyede 0’dan 100 km/saate bir sprint sağlayan 306 hp toplam sistem gücüne sahip. Her dingil için bir tane olmak üzere iki elektrik ünitesi ile birleştirilmiş 2,5 litrelik bir Atkinson döngüsü benzinli motor tarafından desteklenmektedir. Tamamen elektrikli modda sürmek isterseniz menzil 75 km.

Toyota 2021 yılında sportif dokunuştan vazgeçmek istemeyenler için GR Spor versiyonunu ait C-HR modeline sahip. Değişiklikler tamamen estetik. Ön tampon, daha büyük hava girişlerini barındırıyor ve ayrıca burada belirli bir tasarıma sahip alaşım jantlar 19 inç boyutunda büyüyor.

Yeni koltukların ve özel dikişli direksiyon simidinin öne çıktığı iç mekanda da küçük yeni notlar. Kurulum da biraz revize edildi, daha sportif bir kalibrasyona sahip.

Toyota Yaris Cross

2021 yılında, modelin SUV versiyonunun fiyat listesine girilmesi ile Yaris’in boyutları genişleyecek. Toyota Yaris Cross olarak adlandırılacak ve 4.18 metre uzunluğuyla modelin “standart” versiyonundan biraz daha uzun olacak.

Benzinli ve hibrit olmak üzere iki motor mevcut. Her iki durumda da, CVT dişli kutusu ile ve hem iki hem de dört tekerlekten çekiş ile donatılmış olacak. Ancak elektrikli versiyonda dört tekerlekteki çekiş, bir şanzıman mili ile değil, bir elektrik motorunun varlığı ile sağlanacak.

Toyota Highlander , büyük bir alana ihtiyaç duyanlar ve maksimum konfor arayanlar için tasarlanmış, 4,95 metre uzunluğunda, yedi kişilik devasa bir SUV.

Pazarımızda, yalnızca 2,5 litrelik benzinli içten yanmalı motora sahip tam hibrit bir motorla birlikte, dingil başına bir tane ve 244 HP’lik bir sistem gücü ile birlikte sunulacak.

2021 toyota mirai

Toyota’nın en son 2021 modeli, aynı zamanda teknolojik açıdan en ilginç olanı. Bu model, Japon üreticinin hidrojenli sedanı olan Toyota Mirai’nin ikinci nesli ve ikinci seri ile verimlilik açısından önemli bir adım atıyor.

182 HP ve 300 Nm tork geliştirebilen sabit mıknatıslı senkron bir elektrik motoru tarafından sağlanıyor. Mirai’ye güç sağlamak için kullanılan hidrojen, şu anda 650 km’lik bir menzil için 5,6 kg’a ulaşan bir kapasite için üç tanka sıkıştırılmış.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here