Porsche Panamera 26 Ağustos’ta Geliyor!

Yenilenen Porsche Panamera performans odaklı geliştirmeleri ile 26 Ağustos’ta tanıtıma çıkıyor. 2021 model aracın tüm özellikleri tam olarak bilinmese de mütevazi olacağı ama gelişmelerden de geri kalmayacağı söyleniyor.

Turbo S için belirgin bir alt ön uç var ve arka uç küçük güncellemeler alıyor. Arka lambalar artık Panamera’nın arka tarafı boyunca kesintisiz çalışıyor ve Porsche yazısı üç boyutlu. Tüm modeller, daha önce bir seçenek olan ve esasen daha agresif alt gövde kaplaması getiren Sport Design paketini ile birlikte geliyor. Üç yeni jant tasarımı ve iki yeni dış renk, Panamera’nın dış görünümündeki geliştirmeleri çok güzel bir şekilde tamamlıyor.

porsche panamera

İç tasarımda göz alıcı geliştirmeler

İçeride yapılan değişiklikler de eşit derecede dikkat çekici. Yeni direksiyon simidi, 911 ile aile benzerliğini vurguluyor ve ahşap dekor yönünden bazı yeni seçenekler var. Vites kolları sağlam ve pahalı hissettiriyor, yine de – 911’den farklı olarak – sezgisel olarak çalışan konsola monteli bir vites değiştirici ile vitesleri manuel olarak seçmenin hala mümkün olduğu belirtilmeli. Vites büyütmek için geriye doğru çekmeniz ve vites küçültmek için ileri itmeniz gerekiyor.

Teknoloji cephesinde, Porsche bilgi-eğlence sistemini Apple CarPlay gibi yeni bağlantı işlevlerini içerecek şekilde yükseltti. Ses tanıma geliştirildi, sistem daha hızlı ve merkezi ekran daha yüksek bir çözünebilir sahip.

Çok daha güçlü bir Porsche

Panamera’nın güç aktarım mekanizmasındaki değişiklikler, tasarımından daha fazla öne çıkıyor. Giriş seviyesi 3.0 litrelik V-6, aynı 330 beygir gücünde derecelendirilen 2.9 litrelik bir V-6’ya yol açıyor. Aynı yer değiştirmeyi koruyan ancak 450 beygir gücüne kadar güç artışı alabilen Panamera 4S’deki motorla yakındır. Bunun üzerinde, Panamera Turbo’nun 4.0 litrelik V-8’inin modifiye edilmiş bir versiyonuna sahip Panamera GTS var. GTS, 453’ten 473 beygir gücüne ulaşan bir güç artışı alıyor.

Daha önce 550 beygir gücünde derecelendirilen Panamera Turbo, 620 beygir gücünde yüksek bir güce sahip olan Turbo S’ye yer açmak için ortadan kayboluyor. Bu hareket, motorun iç işleyişinde bir dizi değişiklik gerektirdi. Pistonlar ve krank mili, daha büyük turboşarjların güçlenmesine dayanacak şekilde yükseltildi ve yeni enjektörler daha fazla yakıt sağlıyor. Bujiler bile benzersiz derecede yenilendi. Bunların hepsi önemli ölçüde iyileştirilmiş performans sağlayan önemli yatırımlar olarak görülüyor.

İkinci El Porsche İlanlarımıza Buradan Göz Atabilirsiniz!

5 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here