2021 Lincoln Nautilus: Artık Daha Lüks

0
1357

Ülkemizde görmeye fazla alışkın olmadığımız anca bilinen bir marka olan Lincoln araçlar şıklığı ve güvenliği ile öne çıkar. Bununla beraber önemli bir üst segment marka sayılan ve özellikle ABD’de çok ciddi ataklar yapmaya devam ediyor. Yeni yıla girerken ise Crossover SUV kategorisinde yeni bir atak geldi: 2021 Lincoln Nautilus. Bakalım nasıl bir araç olmuş.

2021 Lincoln Nautilus Lüks Bir SUV

En son 2019 yılında güncellenmiş tasarımıyla beraber piyasada yer edinen Nautilus, abisi Navigator ile aynı hizaya yaklaşmayı başarmıştı. Lincoln, 2021 için Nautilus’a oldukça kapsamlı bir güncelleme verecek, ancak dış tasarımda büyük değişiklikler bekliyorsanız, hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Nitekim, SUV dıştan bakıldığında 2019 Nautilus ile neredeyse aynı görünüyor. Ancak sac metaldeki küçük değişiklikler göze çarpsa da asıl değişiklikler içeride. Büyük ölçüde yenilenmiş ve yeniden şekillendirilmiş bir iç mekan tasarımı ile aramıza katılacak 2021 Lincoln Nautilus.

Şimdi Navigator’da piyasaya sürülen  “kıyıdan kıyıya” gösterge paneli tasarımına sahip olan Nautilus, nihayet modern bir Lincoln gibi görünüyor. Lincoln denince akla gelen kıyıdan kıyıya gösterge paneli gerçekten çok yakışmış. Daha önceleri MKX selefi ile aynı genel iç mekana sahipti ve bu Lincoln severlerin bu araca dudak bükmesine sebep oluyordu. Şık, çağdaş yolcu kabininin yanı sıra, yeni Nautilus, gözden geçirilmiş bir ön tamponu ve güncellenmiş bir bilgi-eğlence sistemi ile kullanıcılarını etkileyecek. 

İç Detaylar

Markanın yeni “Sessiz Uçuş” tasarım anlayışını yansıtan 2021 Lincoln Nautilus, kabin genişliğini kapsayan yatay çizgilerle yepyeni bir iç tasarıma sahip. Ford’un en yeni bilgi-eğlence sistemi Sync 4 üzerinde çalışan standart 13,2 inç yatay dokunmatik ekran, gösterge panelinin başlığını taşıyor. Sistem, örneklediğimiz diğer ürünlerde çok iyi çalışıyor ve Nautilus için “Sessiz uçuş” görevine hazır. Dokunmatik ekran, orta hava çıkışlarının yukarısında çekici bir naselde oturuyor. Gösterge panelinden ayrı olan ve eğik bir açıyla oturan orta konsol, ses ve HVAC kontrolleri için düğmeler içeriyor. Ayrıca bir kablosuz şarj telefon bölmesi de bulunuyor.
2021 Lincoln Nautilus  335 beygir gücü çift turboşarjlı 2.7 litrelik V6 motor ile adeta bir canavar olabiliyor. Bununla birlikte, 2.0 litrelik turbo dörtlü temel motor seçme şansı da olacak o da 250 hp güç üretecektir.  Her ikisi de rölantide durdurma / çalıştırma ve sekiz ileri otomatik şanzımanla eşleşme özelliğine sahipken, dört silindirli önden çekişli standart ve dört tekerlekten çekişi bir seçenek olarak sunuyor.
Kullanıcılar için önce sanal bir deneyim imkanı sunmak isteyen Lincoln, Nautilus için özel bir internet sayfası da yapmış. 2021 Lincoln Nautilus için 360 derece bir şekilde özel bir portalda deneyimle şansı sunulmuş durumda. Anlaşılan lüks SUV segmentinde önümüzdeki yıl ciddi bir rekabet izleyeceğiz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here