Ferrari California T, yeni çift turbo 3,8 litrelik V8 motoru ile mükemmel sürüş heyecanı sunuyor. Daha iyi Ferrariler var, ancak California T’nin sesi bir başka. Ferrari, katlanabilen metal tavanı ve tartışmalı stili ile 2009 yılında tamamlanan California’yı piyasaya sürdüğünde, saf ferrariciler irkildi. Ancak Modena merkezli firma için ne kadar büyük bir başarı olduğuna şüphe yok. Ferrari, toplam California satışlarının yüzde 70’inin daha önce hiç Ferrari sahibi olmayan müşterilere olduğunu iddia etti.

California T Motoru Yenilendi

3,8 litrelik V8 çift turbo, eski atmosferik 4,3 litrelik V8’in yerini alıyor. Güç 483bhp’den 552bhp’ye yükseldi ve tork 250Nm artarak 755Nm’ye çıktı. Ve bir turbonun asla doğal emişli bir motor gibi tepki vermeyeceğine dair şikayetleri gidermek için, Ferrari sihirli değneğini salladı ve devri seven, neredeyse hiç turbo gecikmesi olmayan ve en önemlisi gerçek bir Ferrari V8 gibi ses veren bir motor yarattı.

Direksiyon simidindeki kırmızı marş düğmesine basın ve 3,8lt kükreme hayat bulsun. Gaza basın ve güç anında gelir ve turbonun ıslık çalma sesi yeni bir şey olsa da, işitsel zevke başka bir seviye ekler. Gaza basın ve motor 7.500rpm devir sınırlayıcısına kadar seslenirken, yedi ileri, çift debriyaj kutusu viteslerden ateş eder ve sizi koltuğunuza sabitler.

California T sadece yeni bir motordan faydalanmakla kalmıyor, Ferrari diğer mekaniklerde de ince ayar yaptı. Şirketin SCM3 sönümleme sisteminin en son sürümü, sürücünün sürüş konforunu değiştirmesine izin veren direksiyon simidindeki bir düğme gibi özelliklere sahiptir.

California T’ye yüzde 11 daha sert yaylar, yüzde 10 daha hızlı bir direksiyon kutusu ve Ferrari’nin F1’den esinlenen çekiş kontrol sistemi (turboşarjlı motorlara daha uygun) eklendi.Yeni motor, California T’ye eklendi. Tüm araba öncekinden 20 mm daha alçak, yol tutuşuna yardımcı oldu. Bu, giriş seviyesi Ferrari GT’nin her zamankinden daha iyi işlediği anlamına geliyor. Doğal olarak 458 keskin değil, ancak değiştirdiği arabadan daha keskin. Genel olarak, hızlı virajlarda nötr hissettiriyor. Bu, Cali T’nin çekeceği müşteri türleri için kötü bir şey değil.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here