Bazı insanlar, VW’yi, önceki nesil GTI ‘dan çok az yenilik getirdiği için eleştirebilir. Yine de halihazırda sevilen bir otomobili yenileyerek, gerçekten eksiksiz bir araba yarattı.

Önceki GTI’nin stilini beğendiyseniz, Mk6’yı da beğenirsiniz. VW, GTI’ın görünüşünde güzel bir şekilde revizyon yaptı. Ayrıca meraklıları mutlu etmek için birçok klasik tasarım ipucu da var.

Mk6 GTI ‘da Güzel Detaylar var

Ön tarafta, bal peteği ızgarası, 1976 modelini taklit eden kırmızı ince çizgiler alıyor. Keskin burun, Scirocco’yu anımsatıyor. Geniş sis farları, difüzörün her iki yanında oturan ikiz egzozlar gibi otomobilin genişliğini vurguluyor.

Yüksekliği önde 22 milimetre ve arkada 15 milimetre düşürüldü. Böylece tekerlek yuvaları daha güzel bir hal aldı. Ayrıca bagaj spoyleri de, sportif profili olduğunu vurguluyor.

İç mekanda, spor koltuklar (orijinaline saygı gösterecek şekilde) güzel bir şekilde şekillendirilmiş. Ayrıca uzun yolculuklarda rahatlık sağlayacak kadar da yumuşaktır. Koltukların yanı sıra GTI logolu deri kaplı, direksiyon simidini, fiyatı ne olursa olsun çok az arabanın eşleşebileceği kaliteye sahiptir.

Mekanikte de Yenilikler Vardı

GTI’in kalbinde, MkV GTI’daki 2.0 litrelik TSI motorun yeniden işlenmiş bir versiyonu bulunuyor. Değiştirilmiş pistonlar, yükseltilmiş yağ ve yakıt pompaları ve ayrıca yeni bir endüksiyon sistemi, gücü 10 bg artırarak 207 bg’ye yükseltti.

Ancak hala MINI JCW gibi rakiplerinin gerisindedir. Gtı, 211 beygir gücündeki Cooper ile kıyaslandığında gecikmeli ve yavaş tepki veriyor. 6.9 saniyelik 0-100 km / saat süresiyle VW tempo konusunda yetersiz kalıyor. Ancak güçlü motor ve gürültülü egzoz sesi sizi tatmin edicektir.

Scirocco’dan taşınan VW’nin Adaptif Şasi Kontrol sistemi, sürücülere üç farklı amortisör ayarı sunuyor. Konfor, Normal ve Spor. Bir düğmeye basılarak, ultra rafine bir otoyol gemisinden tam teşekküllü bir pist yıldızına dönüştürülebiliniyor. Süspansiyonu konfor moduna ayarlarsanız sorunsuz, zarif bir aile otomobiline dönüşür.

En son GTI ile olan tek yakınlığı, elektronik stabilite programının tamamen devre dışı bırakılamamasıdır. En az müdahaleci ortamında bile, sistem müdahale etmeden ve her şeyi tekrar hizaya getirmeden önce yalnızca belirli bir miktar kaymaya izin verecektir. Ancak, bunu sorunsuz bir şekilde ve yalnızca en aşırı durumlarda yapar.

Hatchback pratikliği, yapı kalitesi ve son derece etkileyici çok yönlü performansı ile Mk6 Golf GTI, ihtiyacınız olabilecek tüm otomobil özelliklerini içerir.

İKİNCİ EL GOLF GTI İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here