10 Yıl İçinde Sahip Olmak İsteyeceğimiz Elektrikli Araç Modelleri…

Tesla, Ford, Volkswagen, Volvo ve hatta Ferrari gibi şirketler elektrikli araç yapımı mücadelesine atlarken, bugün piyasada yaklaşan çok sayıda havalı elektrikli araç var. Tabii ki de birçok üretici ve tüketici, zaman geçtikçe EV’ler hakkındaki fikrini daha önceki inatçılıklarından kurtuldu ve oldukça radikal bir şekilde değiştirdi. Bildiğimiz markanın yanı sıra, tüm otomobil üreticilerinin EV modellerini piyasaya sürmesi için altın bir tarih haline gelen 2025 yılına kadar en havalı elektrikli otomobillerini piyasaya sürmeyi hedefleyen birçok yeni elektrikli araç start-up’ı da var.

Ford Lightning, GMC Hummer EV ve Silverado EV gibi yaklaşan birçok elektrikli aracı biliyoruz. Ancak önümüzdeki beş yıl içinde çıkacak olan daha da heyecan verici EV’lerden bahsedelim. Şirketler piyasada daha fazla dalgalanma yaratmak için üzerlerine sıkı sıkıya bağlı kaldıkları için çok fazla duymadığımız EV’ler karşımıza çıkmaya başladı. Yaklaşan bu en havalı elektrikli araçlar sadece elektrikli değil, aynı zamanda heyecan verici…

2024 Yılında Satışa Sunulacak Dodge eMuscle10 Yıl İçinde Sahip Olmak İsteyeceğimiz Elektrikli Araç Modelleri

Dodge bir Muscle araba üretim uzmanıdır. Ancak şimdi deplasman için bir yedek araç üretmeyi planlıyorlar ve bu araç yüzde yüz elektrikli olarak karşımıza çıkacak. Geçici olarak Dodge eMuscle olarak adlandırılan Stellantis, EV’nin iki kapılı bir Challenger, dört kapılı bir Charger veya tamamen farklı bir şey olup olmayacağından emin olmasa da Dodge için güçlü arabaların elektrikli olacağını doğruladı. Bir teaser klibinde Dodge, duman dolu ve yavaş anlatımlı bir sesle bir elektrikli araç modelini onaylıyor. Bunlar Viper ve Hellcat’i yapan insanlar oldukları için 2024 yılında karşımıza çok özel bir araç modeli çıkacaktır. Sonuç olarak 2024 yılında Dodge tarafından karşımıza elektrik araç sunulması heyecan verici olacak.

2022 Jeep Wrangler EV10 Yıl İçinde Sahip Olmak İsteyeceğimiz Elektrikli Araç Modelleri

Off-road yapan, fazla yakıt tüketen, toprakla iletişim halinde olmayı umursayan her araç oldukça havalı bir şekilde karşımıza çıkmakta. Ancak 2022 yılında Jeep’in satışa sunacağı elektrikli Wrangler, markanın şimdiye kadar ürettiği en havalı ve ilgi çekici araç modellerinden biri olacak. Bazıları çevreyi kurtardığı için Jeep’i alkışlamak ister, diğerleri içten yanmalı motorları bırakıp, teslim olduğu için onu linç etmek ister. Her iki durumda da Wrangler EV bir gerçektir ve bu model sıfır emisyon özgürlüğüne kendini adamıştır.

Şimdilik Magneto adında bir konsept ama Jeep’in dediği gibi onu inşa etmek için önce hayal etmeniz gerekiyor. Üretim modellerinin 2022 yılına kadar 285 beygir gücünde piyasaya çıkması bekleniyor. Tam otonom özelliklerin 2030 yılına kadar gelmesi bekleniyor.

 2022 Rivian R1S10 Yıl İçinde Sahip Olmak İsteyeceğimiz Elektrikli Araç Modelleri

Hayır, bu bir yazım hatası değil. Rivian R1T’yi belki de bilirsiniz. Ancak R1T kamyonetine dayanan SUV olan Rivian R1’leri biliyor musunuz? Pil takımı ve menzil tahminleri, SUV’nin 4 ton çekebilmesi ve aracın e yedi koltuğa sahip olması dışında neredeyse aynıdır. Menzil 508 km ve Amerika’daki  fiyatı yaklaşık olarak 72.500 dolardan başlıyor. R1S, Tesla Model X’in beğenileriyle rekabet ediyor. Ayrıca bu aracın 2022 yılında satışa sunulma ihtimali var.

Tasarım olarak ilk başta kaba dursa da Land Rover modellerini andıran Rivian R1S, elektrikli olmasıyla ön plana çıkıyor.

 2022 Sony Vision-S 02 Konsepti

Bunu, oyun faktörü olmadan PlayStation’ın hayata geçmesi olarak düşünün. Sony Walkman’i birçok önemli teknolojik ürünler üreten firmadır. Şimdi de yol testinden geçmiş bir araba yapıyor ve muhteşem teknolojisiyle elektrikli araç rekabetine girmeye çalışıyor. Sony buna Sony Mobility’nin geleceği diyor ve konsept otomobil çift motorlu 536 beygir gücüne sahip fakat genel olarak çok az bilgi verildi. Arabayı ücretsiz bir PS5 ile sunarlarsa, fiyatlandırma ve diğer sıradan ayrıntılar gizlenmiş olsa bile muhtemelen mükemmel bir satış hikayesine sahip olacaklar.

 2024 Volkswagen ID.Buzz

VW’nin ikinci EV’si olan ID.Buzz’ın 2023’te çıkması bekleniyor. Eğer 1950’ler ve 1960’lardan Type 2 Microbus’u sevdiyseniz, bu bazı anılarınızı sizlere geri getirecektir. Zemine entegre edilmiş bir pil takımı ile ID.4’ün aynı MEB-platform bileşen setinde sürdüğü için herhangi bir emisyon problemi çıkarmamakta. 6-8 kişinin yolculuk edebilmesi ve ve 1990’ların Beetle canlanması gibi insanların kalbini çalması muhtemel. İlginç bir şekilde ID.Buzz, Ford ile iyi bir ilişkisi var gibi görünen Argo AI için otonom sürüş için test edilmektedir.

2022 Bollinger B110 Yıl İçinde Sahip Olmak İsteyeceğimiz Elektrikli Araç Modelleri

Bollinger, Amerika’da bulunan Michigan merkezli bir start-up ve oldukça ilkel görünümlü iki araç sunuyor. Bunlardan biri 125.000 $ gibi yüksek bir fiyata sahip B1 SUV ve kutu görünümüne aldırmadan 614 beygir gücü, 905.68 Nm Tork ve 4.5 saniyelik 0-100 km/s  hızlanmasıyla Bollinger B1 sadece görünüşte gelenekseldir. Pahalı olmasına rağmen çok sayıda eklenti seçeneği ile birlikte gelir. Bu SUV’nin zengin, ünlü ve elektrik meraklılarına yönelik olduğu anlamına gelir. 120 kWh pilin 321 kilometre menzil sunması, aracın menzil açısından rakiplerine göre yetersiz olduğunu gösterir.

2024 Canoo Pickup Truck

“10 Yıl İçinde Sahip Olmak İsteyeceğimiz Elektrikli Araç Modelleri” adlı içeriğimizdeki son model Canoo’nun elektrikli pickup modelidir. Minik ve fevkalade sevimli Canoo Truck bir EV olmasaydı, onu bir oyuncak araba olarak isterdik. Ancak Amerika’nın California eyaletinde bulunan bir elektrikli otomotiv üreticisi olan Canoo, 600 beygir gücü ve 330 km menzili ile sevimli bir elektrikli pickup modelini karşımıza çıkardı.

İkinci El Elektrikli Araç İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here