Zamanla Değerlenen Çirkin Klasik Otomobiller içeriğimize hoş geldiniz. Bu içerikte ilk üretim dönemlerinde beklenen beğeniyi toplayamayan ancak zamanla insanların beğeni algısının değişmesi ile değerlenen otomobilleri inceleyeceğiz. Tabi ki bu otomobillerin değerlenmesinde aradan geçen zamanın da etkin bir rol oynadığını söyleyelim.

Klasik otomobil pazarına olan ilgi gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Klasik bir otomobilin iyi korunmuş olması ve iyi bir restorasyon süreci geçirmesi bu araçları servet yapabiliyor. Bu durum listemize giren ve kısa zaman içinde yeniden keşfedilen eskiden çirkin olarak kabul edilen otomobiller içinde geçerli.

1958 Lincoln Continental Mark III Cabrio – $90,000

Lincoln kalite anlamında fazlasıyla tatmin eden otomobiller üretiyor. Ancak Continental Mark III modeli photoshop ile gerdirilmiş bir Chevrolet İmpalayı andırıyor. Otomobil dünyasında özgün olmak ve etkileyici otomobiller üretmek marka değeri anlamında çok önemlidir. Buna ek olarak ünlü otomobil şirketinin ön far tasarımı konusunda o dönem için eğik bir tasarım düşünmüş olması hala anlayamadığımız bir konu. Bizce aracın en kötü tasarım yeri burası.

Bazı klasik otomobillerin fütüristik tasarımlara sahip olduğunu ve modern otomobil geleceğinin yapı taşlarını oluşturduğunu biliyoruz. Fütüristik tasarım olayı büyük çaba gerektiren bir iştir. Maalesef Continental bu mücadelenin gerisinde kaldı. Ancak yine de iyi niyetle tasarlanan otomobil günümüzde şekillenen otomobil tasarım algısı içine dahil olmuş gibi görünüyor. Ya da fantastik tasarımı ile herkesin sahip olmak isteyeceği bir otomobil olabilir kim bilir. Zamanla değerlenen Çirkin Klasik Otomobiller listemiz

1962 Ford Thunderbird Cabrio – $70,000

Çirkin Klasik Otomobiller

Thunderbird genel itibariyle iyi bir araç. İlk üretildikten sonra çok olumlu tepkiler almıştı. Ancak Thunderbird 1962 modeli garip bir tasarım ile geldi. Otomobilin çizgileri Thunderbird’in beklenen çizgilerini yansıtmıyordu. Aracın ön ızgarası otomobilin ruhunu yansıtmayan ilk bölgelerden biri.

Araçta bulunan M Kod motor 340 beygir, otomatik şanzıman, hidrolik direksiyon gibi isteğe bağlı özellikler aracı özel kılsa da Ford daha iyi otomobiller üretti. Yine de Thunderbird 1962 modeli günümüzde daha değerli bir durumda.

1970 AMC AMX – $67,000

Çirkin Klasik Otomobiller

Sıradaki değerine değer katan ve zamanla değerlenen Çirkin Klasik Otomobiller listemiz devam ediyor. Bu otomobil 1970 model AMC AMX. Bu markayı daha önce ne kadar duydunuz bilmiyoruz ancak markanın ürettiği otomobillerin ilginç otomobiller olarak anıldığını söyleyelim. Fabrikadan çıkan bu ilginç otomobillerden biri de AMX. Araçta 4 vitesli şanzıman 6.4 Litrelik V8 motor bulunuyor.

Araç eskiden daha ucuz bir fiyata satılmasına rağmen fiyatının üzerinde bir performans sundu. Bu seviyede etkileyici bir fiyat performans otomobiline sahip olan şirket ne yazık ki iyi satış seviyelerine ulaşamadı.  Günümüzde ise değerlenen otomobiller arasında yerini aldı. Özellikle aracın yeşil rengi koleksiyoncuların kalbini kazanıyor.

1973 Citroën SM – $50,600

Çirkin Klasik Otomobiller

Eskiden kötü, günümüzde ise ilgi çekici olan başka bir model ile devam ediyoruz. Citroen SM modelinde ilk baktığınız zaman görünmez tekerlekler dikkatinizi çekiyor. Tasarımcılar tekerlekleri gövde panellerinin içine alarak gerçekten de o dönem için rezalet bir tasarım örneği göstermiş. Tabi olaya farklı pencereden bakıp aracı zamanın ötesinde bir otomobil olarak tanımlayanlarda vardı. Bu tanıma en büyük destek aracın dışı kadar içinin de ilgi çekici ve fütüristik durmasıydı.

Aracı etkileyici kılan başka özelliklerde mevcut. Bunlar hidrolik direksiyon airmatic özellikli süspansiyondu. Araçta Maserati V6 motoru mevcut. Buna ek olarak motor 5 vitesli bir şanzıman destekleniyor. Her şey çok iyi ancak aracın dış tasarımı yenilikçi özellikleri taşıyabilecek bir durumda değildi. Citroen CM modeli her şeye rağmen günümüzde oldukça değerli bir konumda.

1973 Volkswagen Thing – $46,200

Çirkin Klasik Otomobiller

Çirkin klasik otomobiller listemize Volkswagen Thing ile son veriyoruz. Görünüş itibariyle tasarımcılar çok çaba sarf etmemiş gibi görünüyor.

Araç Almanya da bulunan Hannover fabrikasında üretildi. Bu fabrikadan ilk çıkış ismi Type 181 olarak adlandırıldı. İlk başta batı Alman ordusu tarafından geliştirilen araç sivil hayatta da çok fazla kullanış alternatifine sahipti. Askeri birlik dışına Batı Almanya da kurye arabası olarak kullanıldı. Birleşik krallıkta Trekker aracı olarak kullanıldı. Seyahat etmek bu araçla çok eğlenceli. ABD, Meksika ve Güney Amerika gibi ülkelerde ise Safari aracı olarak kullanıldı. Özlenmiş olmalı ki günümüzde hala satışta ve iyi bir tane satın almanız için ortalama 46.000 dolar ödemeniz gerekiyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here