Yeni Toyota Corolla Cross Önemli Detaylar!

2
5451
Toyota Corolla Cross Görünüm

SUV segmentinin dünya piyasasında ki modelleri sürekli artış gösteriyor. Toyota Corolla Cross ise bunlardan bir tanesi. Dünyanın en çok satan otomobili ünvanını hala elinde bulunduran Toyota’nın yakışıklı sedanı Corolla, bildiğimiz üzere. Model artık Suv versiyonu ile de satış rakamlarını alt üst etmeye hazırlanıyor. Taylan’da tanıtılan model, dünyada kademeli olarak satışa sunulacak. 54 yıllık Corolla’yı ilk defa Suv kasa tipi ile göreceğiz. Model, Corolla ve C-HR modellerinin üretiminde kullanılan Toyota TGNA-C platformu üzerine geliştirildi. Aracı boyutları anlamında incelediğimizde ise C-HR ile RAV4 modelleri arasında C7 segmentinde konumlandığını görüyoruz. Japon üretici Toyota’nın bu hamleyle Suv segmentinde ki, büyük potansiyel bulunan pazarı kaçırmamak adına hamleler yaptığına şahit oluyoruz.

corolla cross
Toyota Corolla Cross Arka Görünüm

Yeni Toyota Corolla Cross Teknik özellikler Ve Tasarım Detayları!

Toyota Corolla Cross’da boyutları incelediğimiz de tam olarak 4460 mm uzunluğu ile güzel bir değer yakaladığını görüyoruz. 1825 mm genişlik ve 1620 mm yükseklik ise modelin içinde ki yaşam alanının yeterli seviye de olacağı anlamına geliyor. Aks mesafesinde de C-HR modeli ile aynı olarak 2.640 mm uzunluğunda tasarlanmış yeterli bir seviyede görünüyor. Süspansiyon değerlemesinde ise ön bölümde MacPherson tipi bağımsız yapı kullanılmış durumda. Arka bölümünde kullanılan torsiyon çubuklarının olduğu bir yapı ile de aracın ekipmanları yeni nesil donanımlar ile harmanlanmış. Corolla Cross’un iç mekanının yeni Corolla ile bire bir aynı olduğunu söyleyebiliriz. Kullanılan materyaller, tasarımlar ve koltuk döşemeleri bile C7 segmentinin kalitesi standartında görünüyor.

corolla cross
Toyota Corolla Cross İç Görünümü

Motor Özellikleri Neler?

1,8 litrelik benzinli motor ile gelen ünite Hibrit destekli olacak. Şimdilik sadece bu ünitenin olduğu versiyon(Başka seçeneklerin de pazar genişledikçe açıklanması bekleniyor.) 140 beygir güce ve 175 Nm torka sahip olacak. Hibritle birlikte devreye giren elektrik desteğiyle birlikte bu rakamlara 180 beygir dolaylarına kadar çıkabiliyor. Toyota’nın bu orta Suv’sinde ise her zaman ki gibi şanzıman olarak e-CVT kullanılıyor. Değişik bir model olan Corolla Cross’un hangi ülkelere gideceği ve hangi fiyat bandına sahip olduğu ise heniz belli değil. Bizim görüşümüz dünyanın en çok satan arabasının Suv versiyonu ülkemize gelirse bu pazar için rekabet yeniden başlar.

2 YORUMLAR

  1. Toyota corolla cross 2023 ocak itibariyle 1.5 motor 172 bg 320 veya 350 tork 9 ileri otomatik şanzıman ( BMW ile ortak yapilan motor) ile turkiyede satışa sunulmali.Fiyat aralığı 330 binden başlayıp 420.000 aralığında olmalı.Bunu toyota grubu değerlendirmeli.1.8 motor ara motor ve vergisi yuksek olduğundan pek piyasada rağbet görmeyecek gibi duruyor.Dünya otomobil piyasası 1.0 ile 1.2,1.3,1.4 ve 1.5 atmosferik motorlara dönüyor.2023 ve sonrası için benzinli ve dizel araçların vergileri de yeniden düzenlenmesi.Ornek verecek olursak ayni model 2023 benzinli araç yıllık 2500 tl mtv veriyorsa mazotlu araç 2800 ile 3000 tl mtv ödemelidir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here