Yeni Renault Megane tanıtıldı

7
1655

Dünyada 6,5 milyon adetten fazla satılan Renault Megane’ın lansmanından 20 yıl sonra, Renault, ürün gamının kalbini yeniliyor ve 4. nesil Yeni Renault Megane’ı gün yüzüne çıkarıyor.

Yeni Renault Megane, son derece rekabetçi bir segmentte, dinamik çizgileri, sıradışı öne ve arka far tasarımı ile dikkat çekiyor.
Renault Sport genleri taşıyan GT versiyonu Yeni Renault Megane ürün gamının başını çekiyor.

Dinamik, göze çarpan ve özenli bir dizayn
Yeni far tasarımı ile öne çıkan ve son derece dengeli ölçüleriyle Yeni Renault Megane her şeyden önce bir Renault. Yeni Renault Megane, kaslı yapısı ve büyük dikey logo ile vurgulanan ön yüzü sayesinde Marka’nın tasarım genlerini alıyor. Yeni Renault Megane, Renault Talisman çizgisinde, « C » şeklinde yanlara doğru uzanan farları ile ayrıcalıklı far tasarımı imzası barındırıyor. Arka kısımda, gece ve gündüz görülebilen bu ışıklı imza, aracın genişlik algısını arttırıyor.   « Yeni Megane’ın ilk başkışta, kompakt hatchback’lerin rekabetçi pazarında, rakiplerinden ayrılması esastı » Franck Le Gall.

Megane 3’e göre 25 mm daha alçak, önde 47 mm, arkada 39 daha fazla genişlik ile Yeni Megane yola mükemmel oturuyor. 28 mm daha uzun dingil mesafesi ve daha kısa arka dingil çıkıntısı ile sportif bir siluet çiziyor. 
« Öne doğru yönelen net ve sağlam hatlar yan yüzey üzerine çizildi. Özenle tasarlanmış çizgileri Yeni Renault Megane’a dinamizm ve kişilik katıyor. »  Franck Le Gall, dış tasarımcı.
Izgara yan çıtalar ve kapı kollarındaki krom ayrıntılar hemen göze çarpıyor. Kaput üstündeki ince çizgiler ön yüzün karakterini güçlendiriyor.

Özel GT serisi lansmanla birlikte sunuluyor
Yeni Renault Megane GT’nin ön yüzü sportifliği yansıtıyor. Geniş hava giriş kanalı ve ızgaralar arı kovanı şeklinde yer alıyor.
F1 dünyasından alınan, arkada krom iki egzos çıkışı Yeni Renault Megane GT’nin tasarımını güçlendiriyor. Yeni Megane GT arkada, kanatlarda ve önde « Renault Sport  » logosu taşıyor.
Bu sportif versiyona özel « Iron Mavi » renk seçeneği önde ve yan aynalarda « Dark Metal » dokunuşu Yeni Megane’ın GT dünyasına aidiyetini güçlendiriyor.
Yeni Renault Megane GT Renault Sport tarafından özel olarak geliştirilmiş 18′ elmas kesimli alüminyum jantlar ile sunuluyor.
 

Frankfurt’ta, Yeni Renault Megane’ın ilk gösterimi gerçekleştiriliyor
Yeni Renault Megane iç mekanı, bir üst sınıfa ait teknolojileri ve motor seçenekleri ile otomobilseverlerle buluşuyor. 
 

7 YORUMLAR

  1. valla her zaman söylüyorum bu fransızlar denen insanlar araba çiziminden anlamıyorlar one numara japonlar.sakın reno almayın çabuk arıza veriyor

  2. Kalite olarak kıyaslamıyorum ama, tasarım olarak japonları örnek vermek ne kadar mantıksız, corolla, auris bana görede tasarım adına katliam sayılır…

  3. Araın C sütununa geçiş kısmına bir bakın, tasarım olarak neyi andırıyor? Toyota Corolla’nın güncel neslini ve önceki Auris’i andırıyor…

    Önü bir alem olmuş, önceki nesil daha iyi gibi… Tamam güncel ama yeni tasarımanlayışını bu modelde tam uyarlayamamışlar gibi. Hatta Dacia Logan olan Symbol gibi olması ve far yapısı bozmuş.

    Renault işte…

  4. Renault’un büyük umutlarla piyasaya sunduğu yeni Megane açık ara segment lideri olan VW Golf’e karşı şans arayacak. D segmenti sedan pazarında küçük hacimli geniş dizel motor yelpazesine büyük boyutlara ve şık tasarıma sahip Talisman ile Passat’a alternatif olmayı hedefleyen Renault aynı formulü ana segmentlerden olan C hb pazarında yeni Megane ile Golf’e karşı uyguluyor. Yeni Megane büyeyen boyutları, yeni nesil teknolojileri, şık tasarımı ve geniş motor yelpazesi ile artık segmentin önde gelen bir oyuncusu olmayı amaçlıyor. Ülkemizde VW Golf 2015 yılını toplam 24.400 adetlik satış rakamı ile segmentinde uzak ara birinci kapatırken, en yakın rakibi Opel Astra 11.660, Seat Leon ise 8.577 adet satıldı. Toplam 4.543 adet satılabilen Renault Megane ise Toyota Auris, BMW 1-Serisi ve Hyundai i30’un ardından yılı yedinci olarak tamamlayabildi. Yeni nesilde bu durumu değiştirmeyi hedefleyen Megane’in en büyük kozundan birisi büyüyen boyutları. Aracın dinamik duruşunun arkasında iyi ayarlanmış boyutları yatıyor. Yeni model üçüncü nesil Megane’dan 64 mm daha uzun (4359 mm) ve 25 mm daha alçak (1447 mm). Aks açıklığı 28 mm daha uzun (2669 mm) Ön ve arka iz genişlikleri 47 mm ve 39 mm genişletilerek 1591 mm ve 1586 mm’ye çıkartılmış. Bu rakamlar, (yükseklik hariç) aracın en büyük rakibi olan Golf’ten daha fazla. Golf ve yeni Megane’nin iç boyutları karşılaştıırldığında ise dış boyutlardaki Megane lehine olan durumun tersine döndüğü görülüyor. Golf Megane’den sadece 5 mm daha yüksek o

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here