Yeni Renault Air4 konsepti 26 Kasım’da tanıtılacak… Yeni Renault konsepti, yeniden doğmuş tamamen elektrikli 4L’yi önizleyebilir. Renault, ikonik 4L’nin yeniden doğacağının sinyallerini vererek, modeli “geleceğe” taşıyan yeni bir konsept otomobilin 26 Kasım’da tanıtılacağını doğruladı. Konseptin lansmanı, orijinal 4’ün 1961’de piyasaya sürülmesinin 60. yıldönümü ile aynı zamana denk gelecek. Bu model, 1992’ye kadar süren olağanüstü üretim koşusu sırasında sekiz milyondan fazla sattı.

Air4’ün üretim versiyonu, küçük, ucuz ve faydacı bir ulaşım aracıdır. Ancak elektrik gücü kullanarak, selefi ile aynı nişi köşeye sıkıştırıyor. Ayrıca büyük bir bagaja, sade bir kabine ve ticari bir minibüs varyantı için potansiyel kapsama sahip olan Renault’nun mevcut EV’lerinden daha pratik olmalı.

Yeni Renault Air4 Konsepti

Önerilen bir Renault 4 tasarımının resimleri de bir ticari marka web sitesinde ve Renault logosunun 4 numarayı içeren yeni bir versiyonunda ortaya çıktı. Ve bir üretim modelinin yolda olduğu söylentilerini daha da güçlendirdi. Özel görsellerimiz, bitmiş otomobilin nasıl görünebileceğini gösteriyor.

Yeni Renault 4, markanın retro temalı elektrikli otomobil serisinde yeniden keşfedilen Renault 5’e katılacak. Ayrıca bu tanıtım videosuna bakılırsa, klasik otomobilin kutu şeklindeki şeklini, dik ön uçtaki yuvarlak farlarını paylaşarak orijinal otomobilin tasarım ipuçlarının çoğunu koruyacak.

Yeni Renault Air4 Konsepti 26 Kasım'da Tanıtılacak

Konsept ayrıca, orijinal otomobilin radyatör ızgarasının kapladığı alanı çerçeveleyen bir çift LED gündüz sürüş farına da sahip. Bununla birlikte, Air4 konseptinin dört tekerlekli bir araba olmayabilir. Ancak mobilite şirketi TheArsenale’nin yardımıyla geliştirilen bir tür uçan araba konsepti olabilir.

Yeni Renault 4, elektrifikasyona yönelik agresif bir girişimin parçası; Renault şimdiden tamamen yeni, saf elektrikli Megane’ı gelecek yıl piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ve 2025 yılına kadar toplam 10 yeni EV tanıtacağını söylüyor. Bunlardan yedisi Renault, diğer üçü de Alpler olacak. spor otomobil markası 2024’ten itibaren tam elektrifikasyona geçerken.

Renault, ürün yelpazesinin yüzde 65’inden fazlasının tamamen elektrikli veya elektrikli olacağı bu on yılın ortasında Avrupa’daki en yeşil satış karışımına sahip olacağına inanıyor. Ve 2030 yılına kadar modellerinin yüzde 90’ının saf elektrik olacağını söylüyor.

Markanın CEO’su Luca De Meo kısa süre önce, Renault 5 Prototype’ın beğeniyle karşılanan lansmanından sonra gelecekte daha fazla retro esinli modellerin olacağını doğruladı. Luca De Meo ayrıca, “Tarih yazan o kadar çok ürün oldu ki. Bu uzun tarih ve gelenekle yeniden bağlantı kurmamak doğru olmaz” dedi.

Yeni Renault Air4 Konsepti 26 Kasım'da Tanıtılacak

“Biz sadece dikiz aynasına bakmak için burada değiliz. Bir şeyleri yeniden icat etmek için buradayız ve bence Renault 5 iyi bir örnek” dedi. “Birçok insan bana ‘neden retro tasarım yapıyorsun?’ diyor. Bu retro tasarım değil. Sadece bir konseptin yeniden icadı. Kütüphanemizde yeniden icat edebileceğimiz birçok şey var” dedi.

Yeni Renault Air4 Konsepti: Platform ve Güç Aktarma Organları

Orijinal R5 piyasaya sürüldüğünde, mekaniklerini R4’ten ödünç aldı. Ancak bu sefer rollerin değişmesi bekleniyor. Yaklaşan Renault 4’ün maliyetleri düşürmeye yardımcı olmak için hatchback ile aynı CMF-BEV platformunu kullanması bekleniyor.

Renault, ucuz, küçük elektrikli otomobiller için özel olarak tasarlanmış ve standartlaştırılmış 134 hp elektrik motoruyla gelir. Ayrıca marka CMF-BEV platformunu kullanan otomobiller için maksimum 401 km menzili ima etti.

Yeni Renault Air4 Konsepti 26 Kasım'da Tanıtılacak

Geleneksel olarak R4, R5’in biraz altında fiyatlandırıldı. Ancak teknolojinin maliyeti ve Renault’nun R5 için 20.000 £ altında bir fiyatı ima etmesiyle, Renault’nun retro ikizleri için benzer fiyatları hedeflemesini beklerdik.

Konsept iyi karşılanırsa, De Meo projeye yeni 5’in çıkışından kısa bir süre sonra satışa çıkması için yeşil ışık yakabilir. Yani ilk teslimatlar 2023’ün sonlarında veya 2024’ün başlarında olabilir.

Renault 4 Hayranları Ne Düşünüyor?

Renault’un bir forumunun üyelerine Renault’nun isim plakasını canlandırma planları hakkında ne düşündükleri soruldu. Biri, “Yeni otomobilin orijinal Renault 4’ün hangi yönlerini kullanacağını görmek ilginç olacak” dedi. “Orijinali, kullanıma hazır Fransız düşüncesiydi. İlk küçük hatchback’lerden biriydi. Bakım gerektirmeyen soğutma sistemine sahip ilk otomobillerden biriydi. Minibüste katlanır arka koltuklar ve katlanır ön koltuk vardı” dedi.

Bir başkası, “Orijinal R4’ü satın almak ve çalıştırmak ucuzdu ve çok pratikti” dedi. “Ortalama bir emlaktan daha fazla bagaj alanı vardı ve bazı harika pratik dokunuşlar vardı. Araba sevimliydi ve sınıfsız hale geldi” dedi.

Bir kullanıcı, “Yeni bir Renault 4 pratik, yenilikçi ve sevimli olmalı” dedi. “Herkese hitap etmenin bir yolunu bulması gerekecek.”

Bir başkası, “Yeni araba, Fransız otomotivinin parlak olacağını düşünerek temiz sayfa göstermeli mi?” dedi. “Biraz türevse, orijinalin ruhuna sahip olmayacak, ancak umarım yine de gerçekten harika olur” dedi.

Yeni Renault Air4 Konsepti’nin tam olarak nasıl karşılanacağını görmek için sabırsızlanıyoruz.

İkinci El Renault İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here