Yeni Nissan Navara, SUV Konforunu Pick-up ile Buluşturuyor

0
2779

Nissan’ın efsanevi Pick-up modeli Nissan Navara, yenilendi ve Türkiye satışına başlandı. Tasarımından motoruna, konforundan süspansiyon sistemine kadar yenilenen Nissan Navara, Pick-up sınıfında oldukça iddialı.

Nissan Navara; Yeni Tasarım

 

12’inci nesline kavuşan Nissan Navara birçok yenilikle karşımıza çıkıyor. İlk dikkatimizi çeken yeniliği ise dış tasarımı. Genel olarak daha agresif ve daha kaslı bir tasarıma kavuşan Nissan Navara, yeni tasarım ızgara ve far gurubuna sahip. LED gündüz farlarına sahip yukarı doğru incelen farlarını destekleyen, yeni tasarım kaputu ise, Navara’nın gücünü adeta gözler önüne seriyor.

Yeni Nissan Navara‘nın boyutlarına baktığımızda ise, bir önceki nesline göre daha uzun ve daha yüksek. 5.330 mm uzunluğa sahip olan yeni Navara; 1.850 mm genişliğe, 1.840 mm yüksekliğe sahip. Dingil mesafesi ise 3.150 mm. Nissan Navara kasasının ölçüleri ise; uzunluk 1.578 mm, genişlik 1.560 mm, yükseklik ise 474 mm.

1 tona kadar yük taşıyabilen Yeni Nissan Navara, 3 buçuk tona kadar çekebiliyor.

 

Yeni Nissan Navara Motor Özellikleri

 

Yeni Nissan Navara 2.3 litre hacimli dizel motor ile Türkiye’de satışa sunuldu. 190 HP ve 450 NM Tork güç üreten 4 silindirli dizel motor, Nissan Navara’yı maksimum 180 KM/S hıza kadar çıkartıyor. 0-100 kilometre hızlanması ise 10.8 saniye.

Sınıfının en ekonomik Pick-upı olarak lanse edilen Nissan Navara, 100 km’de ortalama 7.0 litre yakıt tüketiyor. Şehir içi ve şehir dışı yakıt tüketimi ise sırayla; 8.7 ve 6.0 litre.

 

Nissan Navara Yol Tutuşu

 

Yeni Nissan Navara Premium SUV konforuyla off-road sürüşü bir arada sunan bir Pick-up. Bu iki öğeyi Navara; yeni kapalı tam boy merdiven gövdeli şasesi ve Pick-up segmentinde ilk olan bağımsız ve helezon yaylı arka süspansiyon sistemi sayesiyle birleştiriyor. Merdiven gövdeli şasesi, Nissan Navara’nın daha güçlü ve daha sağlam olmasını sağlarken, bağımsız helezon yaylı arka süspansiyonu yol tutuşunu ve konforu en üste taşıyor.

 

Zorlu arazilerde de şehir içinde de Nissan Navara için engel yok. Hafif arazi yolları için 4WD HI (4X4) sürüş modu yüksek hızda Navara’nın sarsıntısız ve güvenli yol almasını sağlıyor. 4WD LO (4X4) sürüş modu ise kum, kar yada yoğun çamur içeren zorlu arazilerde aracın kolayca yol almasını sağlıyor. 2WD (4X2) sürüş modu ise arkadan çekişle asfalt yollar için geliştirildi.

 

Nissan Navara İç Tasarımı ve Konforu

 

Premium SUV konforunu Pick-up araçlara adapte eden Nissan Navara ‘’İster İşte İster Arazide” sloganını ile konforunu belli ediyor.

NASA’nın koltuk teknolojisinden esinlenerek tasarlanan ön koltukları kan dolaşımını artırıyor ve uzun yolculuklarda yorgunluğu azaltıyor. Çift bölgeli klima kontrol sistemi sayesinde ise sürücü ve yolcu istedikleri sıcaklıkları kendilerine göre ayarlayabiliyor. Araç içinde orta konsola, kapılara ve kol dayama alanlarına yerleştirilen saklama alanları; gözlük, termos bardak, cüzdan, çanta gibi birçok eşya için yeterli alan oluşturuyor.

 

Akıllı anahtar ve start/stop teknoloji ise Nissan Navara’nın kapıları açmak ve aracı çalıştırmak için cepten anahtarı çıkartmaya gerek kalmıyor. Akıllı anahtar ile sürücü araca yaklaştığında kapılar otomatik olarak açılıyor ve tek tuşla aracın çalışmasına olanak sağlıyor. Deri kaplı direksiyon ise, hız sabitleyici ve ses sistemini kontrol etmeye olanak sağlıyor.

 

Gösterge alanında yer alan Gelişmiş Sürüş Yardım Ekranı, araç hakkında anlık bilgileri sürücüye iletir. Anlık bilgilerin yanında bu ekrandan navigasyon, radyo, müzik listesi gibi alanlara da ulaşılıyor. 

Motor Hacmi (CC) 2,298
Silindir/Valf Adeti 4/16
Motor Gücü (pd/dd) 190/3.750
Maximum Tork (NM/rpm) 450 @ 1.500-2.500
Maximum Hız 180 km
Hızlanma 0-100 km/sn 10.8 sn
Şehir İçi Yakıt Tüketimi 8.7 litre
Şehir Dışı Yakıt Tüketimi 6.0 litre
Karma Yakıt Tüketimi 7.0 litre

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here