2021 Mercedes Benz GLA 200 Detaylı İnceleme

Bu Premium SUV tüm özellikleriyle iddialı!

0
4412
Mercedes Benz GLA Test

Premium SUV Mercedes Benz GLA 200 sunduğu tüm özellikleriyle iddialı olmayı başaran bir araç. Güvenlik ve sürüş konforu gerçekten üst seviyede.

Yeni Mercedes Benz GLA 200 Tasarım Özellikleri

Yeni Mercedes Benz GLA tasarım açısından aşırıya kaçmadan elit bir görünüm sergiliyor. Ne inanılmaz lüks ne de çok sade görünüyor. İşçiliği çok iyi bir şekilde yapılmış, bulunduğu her yere rahatlıkla adapte olması sağlanmış. Tüm tasarım detaylarıyla kendinden emin bir görünüm sergiliyor. Motor kaputunun üstündeki güç kubbeleri dikkat çeken bir form sunuyor. Sadeleştirilmiş çizgiler ve yalın tasarımın yansıması olan düzgün yüzeyler sportiflik ile modern tasarımı özenle harmanlıyor. Güçlü omuz çizgisi kadar coupe tarzında cam çizgisi de GLA’ya özgü bir tasarım özelliği olarak öne çıkıyor.

Mercedes Benz markasının diğer SUV modelleri gibi GLA’da da geniş boşluklara sahip olan, ortasından yatay bir çıta geçen ve merkezinde bir “Yıldız” taşıyan bir ön radyatör ızgarası dikkat çekiyor. Markaya özgü bir uygulama olarak farların iç grafik dizaynı dahil olmak üzere birçok kaliteli detay öne çıkıyor. Kaslı omuz çizgisi önden arkaya doğru genişleyerek güçlü bir arka görünümü beraberinde getiriyor. Otomobili çevreleyen kaplamalar bir yandan ek koruma faktörü olarak devreye girerken diğer yandan ön ve arka tampon altı eklentileri gibi otomobilin off-road karakterine vurgu yapıyor. Bagaj kapağına kadar uzanan iki parçalı arka aydınlatma grubu tasarımı ve tampona entegre edilen geniş reflektör, bir yandan daha geniş bir bagaj açıklığına imkan tanıyarak yükleme kolaylığını desteklerken aynı zamanda otomobilin arkadan bakıldığında daha geniş ve güçlü görünmesini sağlıyor. Sonuçta ona nereden bakarsanız bakın satın almak isteyeceğiniz bir SUV tasarımı karşınıza çıkıyor.

İç Mekan Özellikleri

Kapıları açıp yaşam alanına hangi taraftan geçerseniz geçin karşınızda bulacağınız ilk şey kalite oluyor. Dokunma hissi mükemmel olan yaşam alanının her alanında kalite tam beklediğim gibi üst düzey. Yeni GLA’da, ön konsol sürücü ve yolcu tarafı görsel olarak ayrılmış temel bir gövdeden oluşuyor. Sürücü tarafını ve orta konsolu geniş ekranlı mimari domine ederken yolcu tarafında şık tasarımlı süslemeler görülüyor. Araçta bulunan dijital ekranlar iki adet 7 inçlik (17,78 cm), biri 7 ve diğeri 10,25 inç (26 cm) ve iki adet 10,25 inç olmak üzere üç farklı versiyon olarak sunuluyor. Toplam beş adet havalandırma çıkışı, türbin motorlarını andıran yuvarlak görünümü ile şık ve sportif bir görüntü sergiliyor. Kapı panelleri ile konsol tasarım olarak birbiri ile bütünleşiyor.

MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) bilgi-eğlence multimedya sistemi standart olarak sunulurken aynı zamanda isteğe bağlı olarak farklı donanımlarla da kullanıcı tarafından kişiselleştirilebiliyor. Sistem; yüksek performanslı işlemci, yüksek görüntü kalitesi ve grafikler, görsel kişiselleştirme olanakları, ön camda sanal gösterge paneli, arttırılmış gerçekliğe sahip navigasyon, öğrenme yeteneği olan yazılım ve “Hey Mercedes” kelimesiyle etkinleşen akıllı sesli komut sistemi gibi özelliklerle öne çıkıyor. Yaşam alanı genişliği konusunda sıkıntı yaşatmayan araç, baş ve omuz mesafesi konusunda beklentileri zorlanmadan karşılıyor.

Motor Özellikleri

Yeni Mercedes Benz GLA 200 motor özellikleri açısından güçlü bir seçeneğe sahip olarak test konuğum oldu. GLA 200’ün motor kaputunun altında yatan 1.3 litrelik turbo benzinli ünite bugüne kadar test ettiğim hiçbir test aracında beni üzmeyen bir motor seçeneği oldu. Elbette bu tip küçük hacimli motorlardan en azından 2 litrelik makine performansı ve ataklığı beklememek gerekiyor. 2 litrelik makinelerin rahat ulaştıkları performansa bunlar turbonun gücüyle ulaşırken, bu sırada zorlanıyormuş hissi ortaya çıkabiliyor. Ancak bu tamamen aldatıcı bir durum olarak notlarım arasındaki yerine alıyor.

Performans verilerine baktığım zaman bu motor seçeneğiyle GLA’nın 0-100 km/s hızlanması için sadece 8.7 saniyenin yeterli olduğunu görüyorum. Yaptığım test sürüşleri sırasında da bu zamanda bu hıza ulaşabileceğini ispatladı. Bunun yanında fabrika verilerinde açıklanan son hızı 210 km/s. Yani performans konusunda bu tip küçük hacimli bir motorla GLA satın aldığınız zaman hiçbir endişeniz olması gerekmiyor. 5500 d/d’de 163 HP güç ve 1600 d/d’de 250 Nm tork üreten motor GLA 200 200 için seveceğiniz bir performans ortaya çıkmasını sağlıyor. Elbette ortaya çıkardığı vergi avantajı sayesinde küçük hacimli motorların ülkemizin ön planda olan motor seçenekleri olduğunu da unutmamak gerekiyor. Yakıt tüketimi fabrika verilerinde ortalama 5.7 ile 6.0 litre aralığında veriliyor. Yapmış olduğum 100 kilometre uzunluğundaki karma yol parkuru testimde rahat bir şekilde 7.5 litreyle yetinebildiğini gördüm.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Neden bir yıldıza sahip olmak keyif veriyor ve güvende hissetmenizi sağlıyor? Bu sorunun yanıtını Yeni Mercedes Benz GLA’da da aradım. Öncelikle her zaman araçları test ettiğim karma test yolumda onu test ettim. Her zaman geçtiğim çukurlardan, her zaman test ettiğim virajlı yollardan ilerleyerek bu sorunun cevabını aradım. Mercedes Benz GLA 200 her zaman geçtiğim çukurlara bana mısın demedi. Yaptığım test sırasında sanki o yolun üzerinde çukurlar yokmuş gibi hissettirdi. Konfor ve sportifliği çok iyi bir şekilde harmanlayan süspansiyon sistemi sayesinde gerek güvenlik gerek rahatlık açısından neden bu otomobile sahip olmak isteyeceğimi ispatladı. Viraj performans testlerinde alışkın olduğum Mercedes Benz modellerinden biraz daha uzun boylu olması virajlara ilk etapta biraz daha temkinli girmeme neden oldu. Arka arkaya her zaman aynı güzergahta yaptığım viraj performansı testlerinin ardından ona ön görülü bir şekilde nazik olmamam gerektiğini anladım. Sık aralıklı viraj testlerimde bile yola sağlam basan ve izine sadık bir SUV model test ettim.

Aracın mekanik özellikleriyle birlikte elektronik yardımcılarının sergilediği performansın da hakkını vermem gerekiyor. Sürüş keyfimi hiç törpülemeden Mercedes Benz GLA’nın yol tutuş açısından sıkıntı yaşayabileceği yerlerde araca nefis bir şekilde müdahale ettiler. Araçta bulunan PRE-SAFE PLUS olası bir çarpışma riskini algılıyor. Çarpışma riskinin devam etmesi halinde sistem olası bir arkadan çarpma sonrası oluşması muhtemel savrulmayı önlemek üzere sabit duran otomobile fren kuvveti uyguluyor.

Güvenlik Özellikleri

Euro NCAP’in 2014 yılında yaptığı çarpışma testlerinden bile tam puan aldı. Bunu yaparken yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 96 gibi son derece iddialı bir puan aldı. Covid 19 pandemi döneminde Euro NCAP testleri de diğer her şeyde olduğu gibi sekteye uğradı. Yeni çarpışma testlerine Euro NCAP tekrar başladı. Mercedes Benz GLA güvenlik özellikleriyle 2014 yılında elde ettiği başarıyı daha da yukarıya taşımış şekilde karşımıza çıkar.

Yeni Mercedes Benz GLA 200 Yorumları

Neden önünde bir yıldız olan otomobile sahip olmak önemli bir ayrıcalık olarak görülüyor? Bunun sadece prestijle alakalı olmadığını hemen hemen hepimiz biliyoruz. Mercedes Benz GLA bulunduğu her ortamda beklenen prestiji sunarken, başta güvenlik olmak üzere diğer tüm özellikleriyle ailenizin güven duyacağı türden bir araç olduğunu ispatlıyor.

Yeni Mercedes Benz GLA 200 Fiyat Listesi 2021

Mercedes Benz GLA günümüz otomobil fiyatlarına baktığım zaman Premium araç fiyatları arasında iyi diyebileceğim fiyatlandırmaya sahip. Yeni Mercedes Benz GLA Progressive donanım paketiyle 667.000 TL etikete sahipken, AMG donanım paketiyle onu satın almak isterseniz 732.500 TL etiket karşınıza çıkacak.

Yeni Mercedes Benz GLA 200 Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.3 lt
  • Motor Hacmi: 1332 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 163 HP
  • Maksimum Tork: 250 Nm

Yeni Mercedes Benz GLA 200 Modelinin Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 8.7 sn
  • Maksimum Hız: 210 km/s

Yeni Mercedes Benz GLA 200 Frenleri

  • Ön: Hava kanallı Disk
  • Arka: Hava kanallı Disk

Yeni Mercedes Benz GLA 200 Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 7.2 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 4.9 lt/100 km
  • Karma: 5.7 lt/100 km
  • Test: 7.5 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 130 gr/km

Yeni Mercedes Benz GLA 200 Boyutlar

  • Uzunluk: 4436 mm
  • Genişlik: 1849 mm
  • Yükseklik: 1605 mm
  • Dingil Mesafesi: 2729 mm
  • Bagaj kapasitesi:435 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 43 lt
  • Boş Ağırlık: 1410 kg
  • Lastik Boyutu: 235/55 R 18

Sıfır KM Mercedes Benz Fiyatları

İkinci El Mercedes Benz Fiyatları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here