Yeni Hyundai Elantra Beklentileri Karşılayabiliyor mu

0
2982
Yeni Hyundai Elantra

Yeni Hyundai Elantra modern ve cesur tasarımıyla son derece karakteristik bir görünüme sahip. Tamamen yenilenen Elantra keskin çizgileri ve dinamik hatlarıyla oldukça sportif görünüyor. Önceki nesillerine göre daha hareketli ve ilgi çekici bir tasarıma sahip olan Yeni Elantra konfor donanımlarıyla rahat ve keyifli bir yolculuk deneyimi sunuyor. Peki, Yeni Hyundai Elantra beklentileri karşılayabiliyor mu? Bu soruyu sizleri için cevaplıyoruz. 

Yeni Hyundai Elantra

Son derece modern ve karakteristik bir tasarıma sahip olan Elantra bu konuda övgüyü hak ediyor. Segmentindeki diğer yuvarlak hatlı ve düz çizgili rakiplerine karşı oldukça dikkat çekici bir görüntüye sahip olan Elantra sportif tasarımıyla artı puan almayı hak ediyor. Tasarım tamamen subjektif yorumlara dayandığı için burayı fazla uzatmadan aracın motor performansını, yakıt tüketimini ve verimli olup olmadığını inceleyelim. 

Yeni Hyundai Elantra Performansı, Yakıt Tüketimi ve Teknik Özellikleri 

Yeni Hyundai Elantra hakkında en merak edilen konuların başında motorunun nasıl bir performans sergilediği geliyor. Günümüzde neredeyse bütün otomobillerde kullanılan turbo teknolojisinden yoksun atmosferik bir motorla sunulan Yeni Elantra maalesef performans konusunda rakiplerinin gerisinde kalıyor. 

1.6 litrelik atmosferik benzinli motoru 123 HP güç ve 154 NM tork üretiyor. 6 İleri manuel versiyonu 0-100 km hızlanmasını 10,6 saniyede tamamlarken CVT tam otomatik versiyonu 10,7 saniyede tamamlıyor. Şehir içi kullanımlarda 8,8 litre ve şehir dışı kullanımlarda 6,3 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan Yeni Elantra karışık kullanımda 6,4 litre yakıt tüketiyor. 

Böyle sportif ve cesur tasarımlı bir otomobilde düşük hacimli atmosferik bir motorun tercih edilmesi performansa önem veren kullanıcılarda büyük bir hayal kırıklığı yaratıyor. Ancak ülkemizdeki şartlar düşünüldüğünde LPG’ye oldukça uyumlu olan bu modelin ekonomik sürüş dinamiklerini önemseyen kullanıcılara hitap ettiğini söyleyebiliriz. 

Sürüş Destek Asistanları ve Güvenlik Sistemleri 

Yeni Hyundai Elantra konforlu ve güvenli bir sürüş deneyimi yaşamanız için sunduğu donanımlarla oldukça keyifli bir sürüş deneyimi yaşatıyor. 

Akıllı hız sabitleyici, şerit takip asistanı, şeritte kalma asistanı, yokuş kalkış destek sistemi ve ön çarpışma engelleme asistanı gibi güvenlik donanımları yolculuğunuzu çok daha güvenli ve konforlu hale getiriyor. Elite donanım paketinden itibaren standart olarak sunulan bu özellikler sürüş keyfinizi üst seviyeye taşıyor. 

Ön hava yastıkları, yan hava yastıkları ve perde hava yastıkları tüm donanım paketlerinde standart olarak sunuluyor. Yolcuların güvenliğine önem veren Hyundai sunmuş olduğu güvenlik önlemleriyle övgüyü hak ediyor. 

İç Yaşam Alanı ve Malzeme Kalitesi 

Yeni Hyundai Elantra

Yeni Hyundai Elantra zarif ve modern iç yaşam alanıyla oldukça konforlu ve keyifli bir sürüş deneyimlemenizi sağlıyor. Otomobilin iç yaşam alanının genelinde kullanılan malzemelerin kalitesi yeterli seviyede görünüyor.  Yeni direksiyon ve ön kokpit tasarımı oldukça sportif görünüyor. Eski versiyonlarına göre çok daha şık ve estetik bir anlayışla tasarlanan Elantra’nın iç yaşam alanı beklenileni vermeyi başarıyor. Geniş konforlu koltukları uzun yolculuklarda bile rahat etmenizi ve yolculuğun keyfini çıkarmanızı sağlıyor. Genel olarak konforlu ve ferah bir iç yaşam alanına sahip olan otomobil bu konuda beklentileri karşılamayı başarıyor. 

10,25 inç dokunmatik bilgi eğlence ekranı ve 10,25 inç dijital gösterge ekranı Elite Plus donanım paketinde standart olarak sunuluyor. Bu geniş ekranlar iç mekanın çok daha modern ve teknolojik görünmesini sağlıyor. Akıcı arayüzüyle kolay ve rahat bir kullanım deneyimi sunan dijital ekranlar sürüşten keyif almanızı sağlıyor. Giriş donanım seviyesinde standart olarak sunulan küçük multimedya ekranı ise otomobilin iç mekanına hiç yakışmıyor. Hyundai’nin geniş multimedya ekranı ve dijital gösterge sistemini tüm versiyonlarında standart olarak sunması gerekiyor. 

Yeni Hyundai Elantra Fiyatları 

Yeni Hyundai Elantra 1.6 MPI manuel versiyonu 231.404 TL kampanyalı fiyatıyla satışa sunuluyor. Giriş seviyesi için istenen bu fiyat bazı kullanıcıların kafasını karıştırıyor. Hyundai’nin C segmentindeki rakiplerine karşı başarılı olabilmesi için fiyat politikasını gözden geçirmesi gerekiyor. Atmosferik ve baz donanıma sahip bir otomobilin 231.400 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulması kullanıcı için pek avantajlı durmuyor.

Hyundai İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here