Yeni Ford Kuga 2.0 EcoBlue MHEV İncelemesi 

0
3074
Yeni Ford Kuga

Yeni Ford Kuga 2.0 EcoBlue Mild Hybrid teknolojisiyle performansı ve verimliliği bir arada sunuyor. Mild Hybrid sistemi yakıt tüketiminde ortalama %3-10 arası bir avantaj sağlıyor. Keskin çizgileri ve dinamik hatları Yeni Ford Kuga’yı oldukça sportif gösteriyor. Modern ve sportif tasarımıyla dikkat çeken Yeni Ford Kuga konfor odaklı sürüş dinamikleriyle keyifli ve ekonomik bir sürüş deneyimi vadediyor.

Yeni Ford Kuga 2.0 EcoBlue MHEV Performans ve Verimlilik 

Yeni Ford Kuga

2.0 litrelik turboşarjlı dizel motor ve 48 voltluk hafif hibrit sistem 150 HP güç ve 370 NM tork üretiyor. 6 ileri manuel versiyonu 0-100 km hızlanmasını 9,8 saniyede tamamlayıp maksimum 195 km hıza ulaşıyor. 48V hafif hibrit sistem genel yakıt tüketiminde %10’a varana kadar yakıt tasarrufu sağlıyor.  Gelişmiş süspansiyon sistemi otomobilin zorlu yol koşullarında bile kararlı olmasını ve yüksek konfor sunmasını sağlıyor. 

Yeni Ford Kuga 2.0 EcoBlue MHEV Almak Mantıklı mı? 

Yeni Ford Kuga

Yeni Ford Kuga 2.0 EcoBlue MHEV henüz ülkemizde satışa sunulmadı. Önümüzdeki günlerde satış tarihinin netlik kazanması bekleniyor. Ancak otomobil 2.0 litrelik motora sahip olduğu için üst vergi dilimine giriyor. Bu durumda fiyatının bir hayli yüksek olması bekleniyor. Yüksek fiyatıyla ülkemizde yüksek satış rakamlarına ulaşması pek mümkün görünmüyor. Standart Kuga modellerinden farklı olarak %10’a kadar yakıt tasarrufu sağlıyor. Otomobilin bu artısı aradaki fiyat farkı göz önüne alındığında ciddi bir avantaj sağlamıyor. Konfor ve rahatlık konusunda beklentileri fazlasıyla karşılayan Yeni Kuga fiyat performans odaklı yaklaşıldığında kafaları karıştırıyor. Bu fiyat bandındaki Alman rakipleri karşısında şansı biraz düşük görünüyor. 

Konfor ve Teknoloji 

Yeni Ford Kuga

Yeni Ford Kuga yeni nesil sürüş destek sistemleri ve güvenlik asistanlarıyla üst seviyede konfor ve güvenlik sunuyor. Sürüş asistanları yarı otonom sürüş deneyimlemenizi sağlıyor. Modern ve sportif iç yaşam alanı oldukça rahat ve konforlu görünüyor. İç mekandaki sportif detaylar aracın sportif köklerine vurgu yapıyor. Geniş diz ve baş mesafesi tüm yolcuların ferah ve rahat bir yolculuk deneyimlemesini sağlıyor.

8 inçlik multimedya ekranı ve 12.3 inçlik dijital gösterge ekranı otomobilin tüm verilerini anlık olarak takip edebilmenizi sağlıyor. Multimedya sistemindeki gelişmiş bağlantı desteği sayesinde akıllı cihazlar otomobile kolayca entegre edilebiliyor. Adaptif hız kontrol sistemi önünüzdeki araçlar ile mesafenizi sürekli ölçüyor. Güvenli takip mesafesinin ihlal edildiği durumlarda aracı yavaşlatıyor. Adaptif hız kontrol sistemi öndeki araçlar hızlandığında tekrar ayarladığınız hıza çıkarıyor.

Donanımlar 

  • Geliştirilmiş Adaptif Hız Kontrol Sistemi, Dur& Kalk(Stop&Go) Özellikli
  • Ford –Co-Pilot 360 Şerit Hizalama Yardımcısı
  • Takip Mesafesi Uyarı Sistemi
  • Acil Durum Manevra Destek Sistemi
  • Kör Nokta Uyarı Sistemi
  • Sürücü Dikkat Takip Sistemi
  • 180 Derece Ön Görüş Kamerası ve Kapı Kenar Koruması
  • Trafik Levhası Tanıma ve Akıllı Hız Sabitleme Sistemi
  • Aktif Park Asistanı
  • Isıtmalı Ön/Arka koltuklar, Isıtmalı Direksiyon ve Isıtmalı Ön Cam
  • 8 inç dokunmatik ekran
  • 12.3 inç dijital gösterge paneli
  • Normal, Spor, Islak/Kaygan Zemin, Kalın Kar / Kum ve Eco Sürüş Modu
  • Yaya ve Bisikletli Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı

Yeni Ford Kuga 2.0 EcoBlue MHEV Fiyatı 

Yeni Ford Kuga 2.0 EcoBlue MHEV Avrupa’da $40.000 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Mild Hibrit teknolojili Yeni Kuga’nın yüksek vergi dilimine girmesi ve döviz kurunun yüksek olması ülkemizde satışa sunulma ihtimalini ciddi bir şekilde azaltıyor.

İkinci El Araba İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here