Yamaha e-Vino Oldukça Elektrikli ve Oldukça Şirin!

Son dönemde elektrikli motor geçişleri sadece otomobillerde değil motosikletlerde de gerçekleşmeye başladı. Özellikle scooter modellerinde elektrikli motor sistemleri artık sıklıkla görülüyor. Bunun yanında bisiklet modellerine de mini elektrik motorlar eklendiğini görüyoruz. Kick-scooter sektörü ise gün geçtikçe katlanarak büyüyor. Elektrik motorlarının çevreye duyarlı olması ve yüksek konfor vaat etmesi, kullanıcıları elektrikli araçlara yönlendiriyor. Yamaha tarafından geliştirilen yeni scooter modeli e-Vino ise bu araçlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Scooter karoserine sahip e-Vino sempatik görüntüsü ve ekonomik sürüşü ile şehirli ve çevreci bir scooter olarak dikkat çekiyor.

yamaha e-vino

Tasarımı Vespa’yı Andırıyor!

Japon üretici Yamaha tarafından geliştirilen e-Vino modeli minimal tasarımı ve renkleri ile Vespa modellerini andırıyor. Oval çizgilerin kullanıldığı model, sempatik bir tasarıma sahip. Ayrıca bu tasarımı sayesinde dikkat çekici olduğu kadar, kolay kullanıma da sahip gibi gözüküyor. Küçük boyutları ile tam bir şehirli olacağı kesin!

yamaha e-vino

Ekonomik ve Konforlu Sürüş Yamaha e-Vino’da!

Şüphesiz, elektrikli motora sahip araçların en büyük artıları, ekonomik sürüşe imkan vermeleri ve sessizlikleri ile gelen konfor hissi. e-Vino bu artıların ikisini de taşıyor. Modelin toplam ağırlığı pil paketi ile beraber sadece 74 kilogram. 500 kWh’lik batarya sistemi ile e-Vino 29 kilometrelik bir menzile sahip. Bu menzil verisi, günlük şehir içi kullanım için gayet yeterli gözüküyor. Şayet yeterli gelmezse modele ikinci bir pil takma şansı da mevcut. İkinci takılan pil ile menzil seviyesi 58 kilometreye kadar çıkıyor. Menzil değerlerinin sürücü ağırlığına ve sürüş hızına göre değişiklik gösterebileceğini de unutmamak gerek. 1200 W değerinde maksimum güç verebilen bir elektrik motoruna sahip olan modelin maksimum hızı ise 44 km/s değerinde. Bu değerler şehir içi kullanımlar için makul seviyelerde.

yamaha e-vino sarı

Yamaha e-Vino Türkiye’ye Gelecek mi?

Yamaha’nın elektrikli scooter’ı e-Vino’nun Türkiye’de satışının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda herhangi bir bilgi söz konusu değil. Tahminler ise e-Vino’nun Türkiye’de satışının olacağı yönünde. Türkiye’de satışa çıkması halinde, 0-50 cc motosikletlerin rağbet gördüğü bu dönemde iyi satış rakamlarına ulaşabileceği tahmin ediliyor.

İkinci el satılık Yamaha ilanları

Yamaha SR400 | Motosiklet İncelemesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here