Son yıllarda bir çok marka değişim sinyalleri vererek yeni marka kimliklerini tanıtıyor. Ciddi anlamda marka kimliği değişikliklerini gördüğümüz bu süreçte, kervana Seat’ın da katılacağı duyuruldu. İspanya merkezli otomobil üreticisi Seat, 1994 yılında şirket paylarını Volkswagen’e devretmişti. Volkswagen CEO’su Thomas Schafer ise Seat’ın dönüşümü için sinyalleri şimdiden verdi. Otomobil sektöründe yeni bir döneme girmişken, elektrifikasyon sürecine geçişte bir çok modelin yollara veda edeceği yada yenileneceği kesin. Peki Avrupa pazarının neredeyse sahibi olan Volkswagen, Seat markasının geleceği hakkında ne açıklamalar yaptı?

“Seat’ın Avrupa Pazarında Önemli Bir Rolü Var”

volkswagen ceo

Şirketin CEO’su Schafer, Seat’ın gelecek planlamasıyla ilgili net bir karara varmadıklarını belirterek; “Son zamanlarda var olan spekülasyonların aksine Seat’tan vazgeçmiyoruz. Sadece gelecek planlamasıyla ilgili net bir karara ihtiyacımız var. Planlamalar üzerinde hala çalışıyoruz. 2028-2029 yılına kadar ciddi bir değişim olmayacak. Seat, genç kullanıcı kitlelerine erişen giriş seviyesi bir marka konumunda. Avrupa pazarında önemli bir rolü var.” ifadelerini kullandı.

İki Yeni Strateji: “Daha Az, Daha Doğru” ve “Esneklik”

seat ibiza

Seat’in geleneksel motorlu model yelpazesinin daralacağı ve önümüzdeki 10 yıl içinde model yelpazesini sadeleştireceklerini belirtti. “Daha az, daha doğru” sloganıyla her segmentte minimal model yelpazesiyle Avrupa’da gençlerin ihtiyaçları doğrultusunda üretecek. Ayrıca Avrupa dışındaki pazarlar için ise 2033 yılından sonra da geleneksel motorlu araç satışına devam edecek. İkinci stratejisi de “esneklik” olan marka her pazarın isteklerine göre ürün sunmayı hedefliyor.

Seat’in bir mobilite markası olabileceği ve ileriki süreçlerde scooter ve motosiklet yatırımlarına ağırlık vereceklerini belirterek; “Seat’ın önümüzdeki süreçte bir mobilite markası kimliğine dönüşme ihtimali de oldukça yüksek. 2020 yılında “Mo” markası altında elektrikli scooter ve motosiklet lanse eden Seat’ın önümüzdeki süreçte bu kulvarda çözümlere ağırlık verme potansiyeli de söz konusu. Bu dönüşüm süreci Renault Mobilize markasına da bir rakip niteliği taşıma potansiyelinde. Seat’ın Avrupa’da 2035 olarak belirlenen içten yanmalı araç satış yasağının son dönemlerine kadar başarılı modeli Arona ve Ibiza ile kompakt segmentteki çözümleri de devam edebilir. 2022 yılında üretimden de kaynaklı olarak Avrupa satışlarında ciddi gerileme görülen Seat için gruptaki diğer markaların aksine yeni nesil bir elektrikli araç kotası açılmaması da dikkat çekiyor.” ifadelerini kullandı.

Sıfır KM Seat Fiyatları ve Paketleri

Sıfır KM Volkswagen Fiyatları ve Paketleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here