Uzun Bir Yolculuk İçin Oto Aksesuar Önerileri

0
1483

Otomobiller hayatımızın bir parçası olarak bizlere hizmet eden ulaşım araçlarıdır. Pandemi sebebiyle birçok kişi uzun yolculuklarında toplu taşıma yerine özel araçlarını tercih etmektedir. Otomobillerle uzun yolculukları daha keyifli bir hale getirmek için bazı aksesuarlar bulunmaktadır. Bu yazımızda sizlere; Uzun bir yolculuk için oto aksesuar önerileri vereceğiz.

Uzun Bir Yolculuk İçin Oto Aksesuar Önerileri

Araç Su Isıtıcısı: Uzun ve yorucu bir yolculukta size en iyi gelecek şey kimi zaman bir fincan kahvedir. Aracınıza satın alacağınız su ısıtıcı ile vermiş olduğunuz molada çay, kahve gibi ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Araç su ısıtıcıları 12 ve 24 volt ile çalışmaktadır. Aracınıza uygun voltaj değerine sahip su ısıtıcı almanızı tavsiye ederim aksi halde çalışmayacaktır.

Araç Buzdolabı

Aracınıza satın alacağınız bir buzdolabı ile içeceklerinizin soğukluğunu koruyabilirsiniz. Yazın yapılan yolculuklarda içeceklerinizin soğuk kalması oldukça önemlidir. Ayrıca piknik ve kamp için de oldukça kullanışlı bir aksesuar olacaktır.

Araç Şarj Adaptörü

Uzun Bir Yolculuk İçin

Uzun bir yolculukta olmazsa olmaz aksesuarlardan biri de şarj adaptörüdür. Uzun yolculuklarda telefonları şarj edebilmek için 12 volt şarj adaptörü gerekir. Uzun yolculuklarda olmazsa olmazlardandır.

Şişme Yatak

Uzun Bir Yolculuk İçin

Aracınıza satın alacağınız bir şişme yatak ile özellikle çok uzun yolculuklarda uykusuz bir şekilde araç kullanmaktan kurtulacaksınız. Ayrıca aracınıza uygun bir şişme yatak satın aldığınızda birkaç donanım daha ekleyerek aracınızı bir kamp aracına çevirebilirsiniz. Şişme yatak aldıysanız şişme yastık ve şişirme pompası da almanız gerekir.

Piknik Sepeti

Uzun Bir Yolculuk İçin

Uzun yolculuklar genelde sıkıcı olurlar. Bu sıkıcılığı gidermek için; güzel manzaralı boş bir alanda piknik yapabilirsiniz.

Aracınızla uzun yolları daha keyifli kılmak için bazı aksesuarlardan bahsettik. Aracınızın müzik sisteminde bir sorun varsa yolculuğa çıkmadan önce sorunu düzeltmeniz gerekir. Aksi halde sıkıcı bir yolculuk sizi bekliyor olacaktır.

Uzun Bir Yolcuk Öncesi Kontrol Edilmesi Gerekenler

Aracınızın bakım zamanını ve yolculukta kat edeceğiniz mesafeyi hesaplayın. Bakım zamanına denk geliyorsa yola çıkmadan önce bakımınızı yapmanız önerilir. Bakım zamanına daha varsa her ihtimale karşı yağ seviyesini kontrol edin. Aracın fren sistemini kontrol ettirin. Fren balatalarının durumunu öğrenin. Ayrıca soğutma suyunun seviyesi de oldukça önemlidir. Aracınızda arıza ışığı yanıyorsa bir servise nedenini sorun. İyi Yolculuklar.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here