Uçan Elektrikli Araba Yarışları Serisi Acronis İle Ortak

0
928
uçan araba yarışları

Dünyanın ilk elektrikli uçan araba yarışları serisi olan Airspeeder, siber koruma şirketi Acronis ile teknik ve stratejik bir ortaklık yaptığını duyurdu.

Elektrikli uçan araba üreticisi Alauda tarafından oluşturulan yarış serisi, Acronis’ten teknik ve stratejik destek alacak.

İlk Airspeeder GP’leri, havacılık, motor sporları ve eSporlardan gelen seçkin pilotların dünyanın en görsel açıdan dikkat çekici yerlerinden bazılarında elektrikle yönetilen parkurlarda gezineceği 2021 için planlandı.

Gökyüzünün Formula 1’i

Airspeeder, küresel yorumcular tarafından ‘Gökyüzünün Formula 1’i’ olarak tanımlanıyor. Acronis’in teknik ekibi, en heyecan verici küresel spor etkinliklerinden biri olmayı vaat eden bir sporun temelini oluşturacak canlı veri akışlarını yönetecek.

uçan araba yarışları foto

Acronis’in veri çözümleri şu anda test ve yarış senaryoları sırasında Formula 1 araçlarının çalıştırılmasından elde edilen terabaytlarca verinin güvenliğini sağlıyor. Bu veriler, performansı analiz etmek ve strateji belirlemek için telemetri verilerine ihtiyaç duyan F1 gibi sporlar için çok önemlidir.

Airspeeder’ın ekibi ve pilotları, pil analizi ve temel sistem performansı dahil olmak üzere gerçek zamanlı verilerden yararlanacak. Bu bilgilerden mühendisler, her takımın aynı teknik platformla başladığı bir sporda rekabet avantajı elde etmek için gerçek zamanlı olarak strateji tanımlayabilecekler.

Elektrikli yarış multi-copters 130km / saate kadar hızlarda uçacak. Airspeeder GP sezonları, Alauda’dan orijinal araç ve ekipmanı satın alacak ekipler tarafından yarışılacak. Seçkin pilot akademisi mezunlarından oluşan bir havuzdan yarış stratejisi belirleme ve pilotları işe alma özgürlüğü verilecek. Bu yaklaşım Formula E yarış serisiyle karşılaştırılmıştır.

Uçan Araba Yarışları ve Sektörü İvme Kazanıyor

Airspeeder serisinde yarışan takımlar için başarı, bireysel pilotların becerileri ve takımların bu teknik platformdan performansı en üst düzeye çıkarma becerisi ile tanımlanır. Bunun anahtarı, Acronis tarafından desteklenecek verilerin toplanması ve yorumlanması olacaktır. Pilin en yüksek performansından pilot biyometriye kadar temel göstergeler, rekabet avantajı elde etmek için strateji belirlerken ekipler tarafından kullanılabilir.

“eVTOL” (elektrikli dikey kalkış ve iniş) sektörü ivme kazanıyor ve Uber, Daimler, Toyota, Hyundai ve Airbus gibi devler tarafından destekleniyor. Yaygın olarak ‘uçan elektrikli taksiler’ olarak adlandırılan ve bir sonraki büyük mobilite devrimi olarak kabul edilen eVTOL, sürdürülebilir bir uçan taşımacılık çözümüyle şehirleri özgürleştirme ve yolculuk sürelerini kısaltma sözü veriyor. Morgan Stanley tarafından sektörün 2040 yılına kadar 1.5 trilyon dolar değerinde olacağı tahmin ediliyor.

Küresel Olarak Yayınlanacak

Acronis’te yönetim kurulu danışmanı ve kıdemli başkan yardımcısı olan Jan-Jaap Jager, “Tüm veriler, uygulamalar ve sistemler için kolay, verimli, güvenilir ve güvenli siber koruma sağlamaya yönelik kanıtlanmış, entegre yaklaşımımız, Airspeeder’ın hava yolunda ve arka ofiste performansını artırmasına yardımcı olacak” diyor.

Airspeeder, yarışları küresel olarak yayınlayacak ve sporun hayran topluluğu ile birden fazla cihaz ve kanal üzerinden etkileşime girecek. Jager, “Acronis’in, önde gelen spor kuruluşları için küresel taraftar, takipçi ve iş ortağı verilerini güvenli bir şekilde yönetme çalışması, Airspeeder’ı yeni nesil bir multimedya deneyimi sunması için mükemmel şekilde güçlendiriyor. Bunun merkezinde Airspeeder, izleyicilerin markalarla etkileşime girme biçiminde hızla değişen gereksinimlerine uyum sağlama esnekliği sağlamaktır ”diyor.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here