Uçan Araba 4 Dakika Havada Kaldı. İlk Testi Geçti.

0
1609

Uçan araba projesiyle dünyayı heyecanlandıran Japonya, sürücü ile ilk testi gerçekleştirdi.

Hızlı ulaşım için uçan araba projesine geçen Japon SkyDrive şirketi, testi sürücü ile birlikte gerçekleştirdi. Uçan arabanın sürücülü ilk testi başarılı oldu.

Uçan Araba 4 Dakika Havada Kaldı

Firma yetkililerinin muhabirlerle paylaştığı test uçuşu videosunda, uçan araba pervaneleriyle 1-2 metre yükselip 4 dakika havada kaldığı görülüyor. SkyDrive plan lideri Fukuzawa Tomohiro yaptığı açıklamada, uçan araba ‘ların 2023’te gerçek hayatta yer alabileceğini, ancak güvenliğinin sağlanmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

100’den Fazla Uçan Araba Projesi

Fukuzawa, dünyada sadece birkaçının yolcu uçuşlarında başarıya ulaştığı 100’den fazla uçan araba projesinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Uçan arabanın şimdiye kadar sadece 5-10 dakika havada kaldığını belirten Fukuzawa, aracın 30 dakika uçabildiği takdirde ihracat dahil daha fazla potansiyele sahip olabileceğini belirtti.

SkyDrive Projesi Toyota Motor, Panasonic ve Bandai Namco gibi Şirketler Tarafından Destekleniyor.

Uçaklar ve helikopterlerin aksine, “elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL)” uçağı, prensip olarak kişisel yolculuklar için daha hızlı seyahat sunar. Otomatik uçabilen bu araçlar, havalimanlarının yoğunluğunu, trafik sıkışıklığından kaynaklanan sorunları ve pilot kiralama maliyetlerini ortadan kaldırabilir. Bununla birlikte, araçların ticarileştirilmesinin önündeki engeller arasında pil ömrü, hava trafik kontrolü ve diğer altyapı sorunları bulunmaktadır. ABD’deki Carnegie Mellon Üniversitesi Robotik Enstitüsü’nde Profesör. Dr. Sanjiv Singh, yaptığı açıklamada, arabaların 10 milyon dolara mal olduğu ve sadece 5 dakika uçabildikleri durumlarda bu tür araçların satın alınmayacağını söyledi. Cartivator adlı gönüllü bir grubun girişimiyle 2012 yılında başlayan SkyDrive projesi, Toyota Motor, Panasonic ve Bandai Namco gibi şirketler tarafından destekleniyor.

Geçmişte Üzerine Çalışılmış Bazı Uçan Araçlar

Bu başarılı testi gerçekleşen skydrive projesinin ardından geçmişte tasarlanmış ve üzerine çalışmalar yapılmış bazı uçan arabaları derledik.

Curtiss AutoPlane

Dünya tarihinde uçan arabaların ilk örneği sayılabilecek bu araç, 1917 yılında Glenn Curtiss adlı bir mühendis tarafından tasarlandı.

 

Jess Dixon’un uçan arabası

1940 yılında Jess Dixon tarafından yapılan bu uçan araç, kulaktan kulağa bir efsane olarak tanımlandı. 40 beygir gücündeki bu küçük araç, saatte 160 km hıza ulaşabiliyordu.

ConvAirCar

1946’da inşa edilen bu uçan araç, bir arabaya monte edilmiş küçük bir uçağa benziyordu.

2.El Otomobil İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here