Uber hava taksi hizmeti başlatma yarışının dışına çıkarak, sözde bir “uçan araba” yapma çabasından vazgeçmiş oldu.

Uber Hava Taksi Neden Satıldı?

uber-uçan-taksi-satıs
uber-uçan-taksi-satıs

Joby, 8 Aralık Salı günü yaptığı açıklamaya göre, tamamen elektrikli, dikey kalkış ve iniş yapan yolcu uçağını (eVTOL) geliştirdi. Joby Aviation’ın Uber’in uçan araç birimi Uber hava taksi Elevate’i açıklanmayan bir meblağ karşılığında satın almayı kabul ettiğini duyurdu.

Anlaşmanın bir parçası olarak Uber, Ocak 2020’de Uber tarafından daha önce ifşa edilmemiş 50 milyon dolarlık yatırımın ardından Joby’ye 75 milyon dolarlık yatırım yapmayı kabul etti. İki şirket ayrıca, “sorunsuz entegrasyon sağlamak için kendi hizmetlerini birbirlerinin uygulamalarına entegre etmeyi kabul etti. Joby, gelecekteki müşteriler için kara ve hava yolculuğu arasında, ”dedi.

Haber, Uber’in otonom araç ünitesini, sürücüsüz araçlar için kendi teknolojisini geliştiren girişimi Aurora’ya sattığının ortaya çıkmasından sadece bir gün sonra geliyor. Joby’de olduğu gibi Uber, Aurora’ya büyük bir finansal yatırım yapacak ve sektördeki herhangi bir doğrudan katılımdan uzaklaşma kararı aldı. Ancak yine de, gelecekteki planlarını desteklemenin bir yolu olarak teknolojiye olan ilgisinin güçlü kaldığına işaret ediyor. Uber, 2016’da Elevate’i piyasaya sürdü. Ancak şirket şu anda kârlı hale gelme çabasıyla araç paylaşımı ve yemek dağıtımı gibi temel faaliyetlerine odaklanıyor.

Hava Taksi Pazarı

uber-uçan-taksi
uber-uçan-taksi

Kentsel alanlarda uçan taksi hizmetlerini başlatmak amacıyla eVTOL uçağı geliştirmek için artan sayıda şirket yarışıyor. Alanın önde gelen oyuncularından biri olarak ortaya çıkan Joby Aviation, bugüne kadar bir kısmı Japon otomobil devi Toyota’dan 820 milyon dolarlık fon aldı.

 

Joby, 2023 yılına kadar gökler için bir taksi hizmeti başlatmayı hedefliyor. Söylediği şeyi “uygun fiyatlı, sessiz ve temiz bir ulaşım hizmeti” sunacak. Mevcut uçak tasarımı 240 km menzile ve 320 km/ saat maksimum hıza sahiptir. Altı elektrik motoru, beş kişiye kadar oturabilen uçan makineye güç veriyor.

Anlaşma Tarafları

uber-taksi
uber-taksi

Joby Aviation’ın kurucusu ve CEO’su JoeBen Bevirt, Uber Elevate anlaşmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Uber Elevate’deki ekip yalnızca sektörümüzde önemli bir rol oynamakla kalmadı. Aynı zamanda on yıldan uzun bir süredir devam eden dikkate değer bir yazılım araçları seti geliştirdiler. isteğe bağlı mobiliteyi etkinleştiren deneyim.

Ticari lansman planlarımızı hızlandırdıkça, bu araçlar ve yeni ekip üyeleri bizim için çok değerli olacak. ”

 

2.El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here