TÜVTÜRK’ten ‘kapsama tarihi’ uyarısı Muayene Tarihlerinizi Kontrol Edin

1
29815
Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu

TÜVTÜRK’ten yapılan açıklamada, muayenesi yapılamayan araçların muayenesinin ertelenmesi sürecinin, sadece 3 Nisan – 3 Temmuz tarihleri ​​arasındaki araçları kapsadığı belirtildi. 

 

45 Gün İçinde Araç Muayene İşlemlerini Yaptırmalarına İzin Verildi

TÜVTÜRK’ün açıklamasına göre, salgın nedeniyle 3 Nisan – 3 Temmuz tarihleri ​​arasında araçlarının vizesini yaptıramayan motorlu araç sahiplerine müsaade edildi. Bu sürenin bitiminden (3 Temmuz’dan) itibaren 45 gün (17 Ağustos’a kadar) içinde araç muayene işlemlerini yaptırmalarına izin verildi.

Araç Kaldırılarak Gerekli Kontroller Sağlanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yukarıda belirtilen tarihler arasında (3 Nisan – 3 Temmuz) araç muayene süresi dolan ve 17 Ağustos’a kadar bu işlemi yaptıramayan araç sahiplerine bir kez daha ek süre verdi. Bu alandaki araç sahipleri 30 Eylül’e kadar Tüvtürk muayene işlemini gerçekleştirebilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Muayene Uzatmasından Yararlanabilecek Araçlar

TÜVTÜRK açıklamasında, bu uzatmanın 30 Eylül’e kadar süreceği belirtilmiştir.  Bu uzatmadan yalnızca 3 Nisan – 3 Temmuz 2020 tarihleri ​​arasında muayene işlemleri sona erecek otomobillerin faydalanacağı vurgulandı. Kapsam dışında kalan araçların ertelemeden yararlanamayacağı belirtilirken, vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve gecikme cezası ödememeleri adına muayene sürelerini kontrol etmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

Türkiye genelindeki tüm istasyonlarının tam kapasite çalışmaya ve randevu vermeye devam ettiği ifade edildi.

Muayene İstasyonları Tam Kapasite Çalışmaya Devam Ediyor

Bu süre zarfında, istasyonlarda yoğunluk yaşanmaması için vatandaşların muayenelerini son güne bırakmamaları uyarısında bulunulurken, Türkiye genelindeki tüm Tüvtürk istasyonlarının tam kapasite çalışmaya ve randevu vermeye devam ettiği ifade edildi.

Üst Düzey Tedbirler Alınmaktadır

Açıklamada ayrıca, “Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek ve toplum sağlığını korumaya yönelik olarak, hali hazırda Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen ve tüm istasyonlarımızda uygulanan önlemlere ek olarak Türkiye genelindeki istasyonlarımızda üst düzey tedbirler alınmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, Kovid-19 tedbirleri sonrasında girilen normalleşme sürecini takiben Tüvtürk istasyonlarına araçlarını vize için getiren vatandaşların yoğunlaşmasını önlemek ve en aza indirmek için araç muayene dönemi 3 Nisan 2020-3 Temmuz 2020 tarihleri ​​arasında sona eren ve 17 Ağustos 2020 tarihine kadar muayenesi yaptırılamayan araçların süreleri yüzde 5 gecikme ücreti alınmaması kaydıyla 30 Eylül 2020 tarihine kadar uzatılmıştı.

Tüvtürk Araç randevusu, “www.tuvturk.com.tr” internet sitesi ve “08502228888” numaralı telefondan ücretsiz bir şekilde alınabiliyor.

2.El Otomobil İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

1 YORUM

  1. Tuvturk,
    Tamir yok, bakım yok, parca yok. Tesislerinizde adam gibi wc, oturma alanı vs yok, 10 dk iş için ne halt etmeye bu kadar fahiş ücretler alırsınız?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here