Türkiye’ye Otomotivde Yeni Liman ”Ro-Ro” Limanı Oyak Port.

4
1693
Ro-Ro Oyak Port

Kocaeli’nde yapımı süren Ro-Ro limanı Oyak Port dünyanın sayılı otomotiv ihracat kapılarından bir tanesi olmayı hedefliyor. 2020 yılının son ayları ile 2021’in ilk aylarında açılım planlaması olan Ro-Ro Oyak Port limanı binlerce kişiye de istihdam olanağı sağlayacak. Uluslararası otomobil markalarının ihracat – ithalat kapısı konumuna gelerek standartlarıyla ve kapasitesiyle göz dolduruyor. Dünyanın sayılı limanları arasına girecek olan OYAK Port gelişmiş teknolojik özelliklerle donatılacak. Doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 1.000 kişiye istihdam sağlayacaktır. Liman, Kocaeli’ne bağlı Körfez İlçesi’nin Yarımca Bölgesi’nde 235.000 metrekarelik alan üzerine inşa ediliyor. Yıllık 780.000 araç elleçleme kapasitesiyle sadece otomotiv sektörüne hizmet verecek.

Otomotiv Limanı Ro-Ro Oyak Port’un Teknik Özellikleri.

Elleçleme kapasitesi Yıllık 780.000 araç
Toplam Liman Alan 235.000 m2
Rıhtım Uzunluğu 539 m
Deniz Derinliği 12-14 metre
Açık Park Alanı Kapasitesi 7.639 araç
Kapalı Katlı Otopark Kapasitesi 10.100 araç
Güvenlik OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri A.Ş.
Max. Draft 14 m

 

Ro-Ro Oyak Port Limanı Hakkında Açıklamalar.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem konu hakkında şunları söyledi: “Türkiye için önemli ihtiyaçlardan biri olan otomotiv odaklı Ro-Ro limanı inşaatı için de harekete geçen OYAK, bu çerçevede, Nippon Yusen Kaisha (NYK Line) ortaklığıyla 110 milyon dolarlık OYAK Port yatırımının temelini attı. 2021 yılının başında faaliyete geçmesi planlanan ve tamamlandığında dünyanın sayılı limanlarından biri olarak hizmet verecek OYAK Port, otomotiv sektöründe artan ihracat hacminin ortaya çıkardığı talebi karşılayacak ve bir ihracat üssü olarak hizmet verecek.”

Ro-Ro Oyak Port

Otomotiv Endüstrisi’ne ”Ro-Ro Oyak Port” Çare Olacak mı?

Son dönemde artan aşırı talep, firmaların üretim aksaklığı ve bir o kadar da ulaşım mahiyetindeki sıkıntılar. Türkiye’nin büyük limanlarının otomotiv ihracat-ithalat konusunda yavaş kaldığı bir aşikar. Sadece otomotiv sektörüne yönelik yapılan Ro-Ro Oyak Port limanı yıllık 735.000 araç yükünü taşıyarak Türkiye’nin önemli bir sorununa da çare olacağa benziyor. Türkiye içi taşıma alanında yapılan yatırımlar ile birlikte güçlü bir altyapı kurulup bu konuda en hızlı şekilde araçların teslimi gerçekleştirilebilir gözüküyor. Türkiye’de üretim yapan dev otomobil firmaları açısından da bir fırsat olan bu altyapı gücü, önümüzde ki günlerde farklı dev otomotiv firmalarını da Türkiye’ye yatırıma çekebilir.

YENİ VOLKSWAGEN NİVUS: KÜÇÜK SUV

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here