Bildiğimiz üzere bazı araçlar, bazı ülkelerde satışa sunulmamaktadır. Hatta ülkemizdeki popüler markaların bazıları, Amerika kıtasında satışa sunulmamaktadır. Bunun en iyi örneği Fransız otomobil üreticisi Peugeot’nun Amerika’da faaliyet göstermemesidir. Maalesef ki büyük kitleler tarafından sevilen birçok araç, Türkiye’de satışa sunulmamaktadır. Satış kararına, araçların motor güçleri, vergi dilimleri gibi birçok etken bulunmaktadır. Sonuç olarak Türkiye’de satılmayan araçlar ve markalar, otomobil tutkunları tarafından oldukça merak edilmektedir. Bugün sizlere “Türkiye’de Satılmayanlar: Chevrolet SS-Ford Taurus SHO” incelemelerini ve karşılaştırmalarını yapacağım.

Eski moda büyük Amerikan sedanlarının hayranıysanız, kader yüzünüze gülmemektedir. Maalesef ki otomotiv endüstrisi, büyük sedan üretmek yerine daha basit ve küçük araçlar üretmektedir. Chevrolet SS ve Ford Taurus SHO, Amerikan sedan otomobillerin en iyilerindendir. Fakat araçların teknik özelliklerine ve detaylı incelemelerine baktığımız zaman Ford Taurus SHO ve Chevrolet SS sedan’ın farklı araçlar olduklarını anlayabiliyoruz.

Türkiye’de Satılmayanlar Araçlar: Ford Taurus SHOTürkiyede Satılmayanlar: Chevrolet SS-Ford Taurus SHO

Maalesef ki Türkiye’de satılmayan araçlar listesinin başında Ford Taurus SHO yer almaktadır. Fakat “ülkemizde satılmıyor, başka ülkelerde satılıyor!” diye üzülmeyin. 2019 yılında ünlü Amerikan otomobil üreticisi Ford, Taurus serisinin üretimini sonlandırmıştır. Böylece Amerikalı otomobil üreticisi, Amerikan otomobil endüstrisi için önemli olan dönemin sonunu getirdi. Gerçekten de bu olay, Amerikan tasarımında ve yapısındaki otomobil kültürünün bitiş simgesi olarak literatüre geçmektedir.

Ford Taurus SHO’nun kaputunun altında ikiz turbo V6 EcoBoost motor yer almaktadır.  Performansa göre ayarlanmış dört tekerlekten çekiş sistemi, araca mükemmele yakın yol tutuşu ve direksiyon hakimiyeti katmaktadır. Ayrıca 365 beygir gücünü ve 474,54 Nm tork değerini göz önüne aldığımız da ortaya sanat eseri değerinde bir araba çıkmaktadır.

İkinci El Ford Modelleri

Türkiye’de Satılmayanlar Araçlar: Chevrolet SSTürkiyede Satılmayanlar: Chevrolet SS-Ford Taurus SHO

“Türkiye’de Satılmayanlar: Chevrolet SS-Ford Taurus SHO” içeriğimizin diğer aracı da Chevrolet SS’tir. Bazı otomobil uzmanlarına göre SS, üretildiği günden beri en başarısız araç modellerinden biridir. Fakat bu araç, Amerika ve Avustralya’daki yaşam tarzlarına ve ihtiyaçları doğrultuna göre uyarlanmıştır. Chevrolet SS, başarısız satış rakamlarına sahip olsa da mükemmel bir sedandır. Ayrıca kaputunun altında yatan LS3 V8, C6 Corvette’den gelmektedir. 415 beygir gücündeki bu otomobil, arkadan çekişlidir. Maalesef ki tasarım olarak BMW, Lexus kadar başarılı olamasa da motor ve sürüş performansı birçok rakiplerine göre daha iyidir.

İkinci El Chevrolet Modelleri

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here