Yeni trafik sigortası düzenlemesi ile %200 zam da alabilirsiniz, %50 indirim de. Araç sahiplerini ilgilendiren zorunlu trafik sigortası ile ilgili yeni bir gelişme yayınlandı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından zorunlu trafik sigortaları için düzenleme geldi. Ayrıca Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu trafik sigortasında yeni düzenleme ile alakalı önemli açıklamalar yaptı.

”Mevcut 7 basamaklı sistem mevcut sorunları çözmüyor” 

Bu nedenle fiyat derecelerine iki basamak daha geldi ‘’Çok riskli sürücüler ve Çok iyi sürücüler’’

Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu açıklamalarının devamında ise;

“Mevcut 7 basamaklı sistem mevcut sorunları çözmüyor. Bu yüzden 0 çok riskli sürücüler ve 8 çok iyi sürücüler basamağı getiriyoruz. 5 yıl kaza yapmayan sürücüler 8’inci basamağa yüzde 50 indirim. Sıfırıncı basamakta bulunanlara yüzde 200 zam gelecek. Her basmağı kendi içinde değerlendireceğiz. Bunu yaparken trafik sigortasını yapmayan sigorta şirketine de ciddi yaptırımlar getireceğiz ” dedi.

En Alt Basamak: Yüzde 200 Zam

Bu basamakta “çok riskli sürücüler” yer alacak ve poliçelerine yüzde 200 zam yapılacak.

En Üst Basamak: Yüzde 50 İndirim

Burada ise 5 yıl kaza yapmamış olan araç sahipleri yer alacak. “çok iyi sürücüler” basamağında bulunan sürücülerin poliçelerine ise yüzde 50 indirim uygulanacak.

yeni trafik sigortası düzenlemesi

Yılda sekiz Kere Kaza Yapan Var

‘’Öyle sürücülerimizde var ki yılda sekiz kere kaza yapıyor. Yılda üçten fazla kaza yapan sürücü sayısı bile 10 binlerle ifade edilecek düzeyde. Diyorlar ki çünkü trafik sigortalarında hasar frekansı yüzde 5. Yani her 100 arabadan beşi kaza yapıyor. Böyle baktığınız zaman oran düşükmüş gibi duruyor. İşte o beş hasar bizim toplam primimizden fazla” dedi.

Kısa Vadeli Trafik Sigortası Nedir?

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here