Toyota ve Stellantis’ten Yeni Ticari Araç Ortaklığı!

0
999
stellantis toyota

Stellantis ve Toyota 2012’den bu yana hafif ticari açar üretimi için işbirliği yapıyor. Bu sayede Toyota yıllardır Stellantis tarafından üretilen araçları Toyota rozeti ile Avrupalı müşterilerine ulaştırıyor. Her iki şirket, Avrupa pazarı için büyük ticari araç üretmek için yeni bir ortaklığa hazırlanıyor. Toyota ve Stellantis, büyük ticari aracı üretip birlikte büyüyecekleri ortaklığı resmi olarak duyurdu. Dikkat çeken nokta ise yeni ticari aracın tamamen elektrikli olması. Aracın teknik özellikleri hakkında paylaşılan çok fazla bilgi yok. Fakat temel olarak üretimin Stellantis’in üstleneceği ve Avrupa’ya tedarikini ise Toyota’nın yapacağını biliyoruz. Ayrıca lokasyon olarak ise aracın üretimi Stellantis’in Polonya ve İtalya’daki iki farklı üretim tesisinde gerçekleşecek.

Yeni Ticari Araç, 2024 Yılında Avrupa Pazarı İçin Tamamen Hazır Olacak!

Yeni ticari araç 2024 yılında Avrupa piyasasına sunulmaya hazırlanıyor. Ortaklığın Toyota için önemli noktası ise tarihindeki ilk büyük ticari araç modeli olması. Şuan hiç bir şey net olmasa da aracın motorunun elektrikli olmasından dolayı sıfır emisyonlu bir varyant olacak. Sektör kaynaklarına göre 2024 yılında piyasaya sürüldükten sonra kısa süre içinde Fiat Ducato’nun yerini alacak.

Stellantis CEO

Stellantis CEO’su Carlos Tavares, yaptığı konuşmada; “Bu üçüncü başarılı katılımla, Stellantis, ticari araç segmentindeki ve her türlü ihtiyacı desteklemek için inşa edilmiş akülü elektrik teknolojisi geliştirmedeki uzmanlığını daha da ortaya koyuyor. Bu anlaşma, hafif ticari araç ve düşük emisyonlu araçlar için EU30’daki liderliğimizi güçlendiriyor ve bizi teknoloji, üretim, pazar payı ve karlılık açısından tartışmasız küresel hafif ticari araç lideri olma şeklindeki Dare Forward 2030 hedefimizi gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştırıyor. ” dedi.

İhtiyaca Uygun Üretim Modeli: Yolcu ve Yük Taşımacılığı

toyota

Toyota anlaşma kapsamındaki ticari aracın teknik özellikleri hakkında hiç bir açıklama yapmadığını belirtmiştik. Fakat Fiat Ducato’ya rakip olacağını bildiğimizden ihtiyaca uygun olarak yolcu veya yük taşımacılığı için üretilecek. Ayrıca araç; kompakt, orta ve büyük boyutlu Toyota ve Stellantis ortaklığından doğan ticari araç serisini tamamlayacak olan üçüncü gövde tipini oluşturuyor. Bu sayede her iki şirkette geliştirme ve üretim maliyetlerini birleştirerek birbirlerinden faydalanmayı hedefliyor..

Sıfır KM Toyota Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here