Toyota ve Honda Kuzey Amerika’daki Üretimlerini Durdurdu… Toyota Motor ve Honda Motor, otomobil endüstrisine zarar veren tedarik zinciri sorunlarını gerekçe göstererek Çarşamba gününden itibaren Kuzey Amerika’daki üretim sürecinin askıya alındığını açıkladı. Toyota, “petrokimya kıtlığı” ve üretimi etkileyen “şiddetli hava koşulları” nedeniyle bu hafta Kentucky, Batı Virginia ve Meksika’daki dört tesisinde üretimi keseceğini söyledi. İsmi açıklanmayan Toyota yetkilisi tarafından üretim kesintilerinin “Camry, Camry Hybrid, Avalon, Avalon Hybrid, RAV4 Hybrid, Lexus ES 350, Lexus ES 300h ve Tacoma’nın üretimini etkileyeceğini” söyledi. Fakat yeniden üretime geçiş tarihini açıklamadı.

Toyota ve Honda Kuzey Amerikadaki ÜretimleriniHonda tarafından yapılan açıklamada tedarik zinciri sorunlarının önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren ABD ve Kanada’daki üretim fabrikalarının çoğunda üretimi durduracak. Önümüzdeki hafta tüm ABD ve Kanada fabrikalarında bazı modellerin kesintilerine yol açacağını söylendi. Japon üreticisi üretimin durdurulmasına, COVID-19’un etkisinden, çeşitli limanlardaki tıkanıklıklardan, mikroçip kıtlığından ve son birkaç hafta içindeki şiddetli kış şartlarını gerekçe gösterdi. Çarşamba günü, Honda, tedarik zinciri sorunları nedeniyle Perşembe gününden itibaren Meksika’daki fabrikalarındaki üretimi askıya alacağını söyledi. Duraklamanın ne kadar süreceğinin belirsiz olduğunu belirtildi. Meksika tesislerindeki askıya almanın Kuzey Amerika çapında koordineli bir duruş olarak nitelendirildi.

Ayrı bir gelişmede Çarşamba günü, Çinli Geely Holding’in sahibi olduğu Volvo’dan geldi. Küresel yarı iletken yonga kıtlığı nedeniyle Çin ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üretimi geçici olarak durdurulacak. Son olarak Toyota ve Honda Kuzey Amerika’daki üretimlerini durdurmasının otomobil fiyatlarını nasıl etkileyeceği henüz bilinmemektedir.

İkinci El Toyota İlanları

İkinci El Honda İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here