Tesla Supercharger Artık Tüm Elektrikli Otomobillere Hizmet Verecek

0
1323
Tesla Supercharger Artık Tüm Elektrikli Otomobillere Hizmet Verecek

Tesla Supercharger artık tüm elektrikli otomobillere hizmet verecek. Tüm elektrikli otomobil sahiplerini sevindirecek olan bu karar ile elektrikli araçlar için de büyük bir adım atılmış oldu. ABD’li marka süper şarj teknolojisiyle hızlı batarya dolumları sağlıyor. Böylece özellikle şehir yaşamında oldukça fonksiyonel bir görev üstlenmiş oluyor. Bu istasyonlar genellikle 150 kW ile 250 kW arasında DC şarj hizmeti veriyor. Ancak yakın zamanda 300 kW gücünde hizmet vermesi beklentiler arasında. Ama en önemlisi sadece Tesla marka otomobillere hizmet vermeyecek. Artık tüm elektrikli otomobillere hizmet verecek.

Elektrikli Otomobiller Tesla Supercharger İçin Sırada

Tesla Supercharger Artık Tüm Elektrikli Otomobillere Hizmet Verecek

Şu anda Türkiye’de maksimum 150 kW’ye kadar dolum hızı sunan şarj istasyonları mevcut. Ancak ortalamaya bakacak olursak bu değer 50 kW civarında. Avrupa’da ve ABD’de daha yüksek hızlar mevcut. Fakat Tesla artık bu oranları değiştirmenin peşinde. Bu zamana kadar Hollanda, Norveç ve Fransa’da Tesla dışı araçlara da hizmet veriyordu. Artık bu ülkelere İngiltere, İspanya, İsveç, Belçika ve Avusturya da katıldı. Son olarak İzlanda’da açılan Tesla Supercharger yavaş yavaş dünyanın her yerinde hizmet verir hale gelmeyi istiyor. Böylece Tesla şarj denilince akla gelen ilk marka olmak istiyor. Ayrıca bu anlamda tekelleşmeyi de hedefliyor. Bu durum geçiş sürecinde tüketici için olumlu etkilere sahip olabilir. Çünkü Supercharger istasyonları belli bir standarda sahip .

Hızlı Şarj Hizmeti Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek?

Tesla Supercharger Artık Tüm Elektrikli Otomobillere Hizmet Verecek

Tesla yakın bir zamanda Türkiye’ye giriş yapmayı hedefliyor. Hatta bazı şarj noktaları şimdiden kurulmaya başladı bile. Yani önümüzdeki yıl itibariyle Tesla Türkiye’ye giriş yapacak. O zaman kadar Tesla Supercharger diğer ülkelerde başarıyı elde etmiş olursa Türkiye için de hızlı şarj dönemi başlıyor demek mümkün. Elektrikli otomobiller genellikle menzil sorunu yaşıyorlar. Dolayısıyla hızlı şarj oldukça önemli oluyor. Tesla yakın zamanda 30 binden fazla şarj istasyonları ile bu ihtiyaca cevap vermek hedefinde. Üstelik Tesla bu istasyonları sadece şehir merkezlerine açmıyor. Aksine tatil yerleri ve ücra köşelerde de hizmet veriyor.

İkinci El Tesla Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here