Şirketin CEO’su Elon Musk Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Tesla’nın Cybertruck ve Roadster’ının “umarım gelecek yıla” erteleneceğini söyledi. Duyuru, elektrikli kamyonetin 2022 sonundaki üretim tarihini kaçıracağına dair daha önceki raporları doğruluyor.

Musk, “Yeni otomobilleri tanıtacak olursak toplam araç üretimimiz düşecek. Ayrıca zaten ham madde sıkıntımız varken yeni otomobiller tanıtmanın bir anlamı yok. Bu sebepten bu yıl yeni araç modellerinin tanıtımı olmayacak” dedi. Ayrıca Cybertruck, Semi, Roadster, Optimus gibi projelirin önündeki engelleri saptamak ve aşmak için çok fazla mühendislik çalışması yapacaklarını söyledi.

Batarya

Batarya üretiminin yanı sıra Cybertruck’ı başka neyin engellediği sorulduğunda Musk, fiyatlandırmanın ve dahil edilen teknoloji için insanların ne kadar ödemeye istekli olduğunun ana konu olduğunu söyledi ve “Cybertruck’ı nasıl ekonomik hale getirebiliriz?” dedi. Cybertruck, 2019’daki açılış etkinliğinde başlangıçta 39.900 dolarlık bir başlangıç ​​fiyatına sahipti.

Tesla Cybertruck

Musk’a ayrıca 25.000 dolarlık bir elektrikli arabanın bulunup bulunmadığı soruldu ve “Şu anda 25.000 dolarlık bir araba üzerinde çalışmıyoruz” yanıtını verdi. Musk, kısmen şirketin pil üretim maliyetlerini düşürme çalışmalarına dayanarak yıllardır düşük maliyetli bir Tesla sözü veriyor.

“Bir noktada yapacağız. Şu anda elimizde yeterince var, ”diye ekledi Musk. “Açıkçası çok fazla.” Görüşmenin sonuna doğru Musk’a Tesla’nın daha uygun fiyatlı bir seçenek olmadan nasıl daha fazla araba satmayı planladığı sorulduğunda Musk, “Eğer arabalarımızın fiyatı hiç değişmezse, yine de yapabileceğimiz her şeyi satardık.” diyerek pazarlama konusunda iddalı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Cybertruck’ın erteleneceğine dair belirtiler ilk olarak geçtiğimiz Ağustos ayında online ön sipariş sayfasının değiştirilip daha sonra siteden kaldırılmasıyla ortaya çıkmıştı. Musk, 2021’in başlarında, o yılın sonuna kadar müşterilere birkaç Cybertruck’ın teslim edileceğini, ancak hiçbir teslimatın yapılmadığını söyledi.

Tasarım

Cybertruck

Paslanmaz çelik gövdeye, piramit şeklinde bir yapıya sahip Cybertruck, ortaya çıkmasından bu yana, komik bir şekilde büyük boyutlu tek ön cam sileceği, geleneksel katlanır aynalar ve bu hafta sızdırılmış bir test videosunun daha detaylı bir görünüm sağladığı görünmez kapı kolları da dahil olmak üzere bazı değişikliklerden geçti. Ancak hala alışılmamış tasarım detaylarını koruyor.

Musk ayrıca dün gece en son prototipi sürdüğünü tweetledi.

Cybertruck ve Elon Musk hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here