Tamamen Elektrikli SUV Renault Scenic Vision Geri Dönüyor

0
2462
Renault Scenic Vision, önden görünüm, siyah renk

Elektrikli SUV Renault Scenic Vision Paris’te devam eden ChangeNOW Fuarı’nda sahneye çıktı. Daha önce üretimi durdurulan efsane araç şimdi geri dönüyor. Üst düzey teknolojiye sahip elektrikli SUV modeli çevreci özellikleriyle de dikkat çekiyor. Ayrıca Scenic Vision, elektrik enerjisi ve hidrojen yakıtı birlikte kullanan hibrit bir motora sahip.

Fütüristik Dış Tasarımı ile Elektrikli SUV Renault Scenic Vision

Renault Scenic Vision, önden görünüm, siyah renk

Sanatçı Gilles Vidal ve ekibinin uzun çalışmalar sonucu ortaya çıkardığı tasarım gelecekten gelmiş bir otomobile benziyor. Sanatçının yeniden yorumlayarak klasik modeli modernize ettiğini söylemek mümkün. Ultra modern bir görünüme sahip olan araçta markanın logosu da yorulanmış halde. Özel ışıklar ile aydınlatılan Renault logosu ile aracın ön kısmında bir bol ışıklı bir tampon yer alıyor. Metalik dış renk ile uyumlu olan ışıklar ile araç agresif bir SUV olduğunu kanıtlıyor. Büyük ve heybetli bir hız makinesi olan SUV modelin ön ızgarası görsel olarak oldukça güçlü. 21 inçlik jantlarıyla parıldayan elektrikli SUV Renault Scenic Vision ortalama bir kompakt SUV boyutunda.4.490 mm uzunluğa sahip olan aracın genişliği 1.90 mm iken yüksekliği de 1.590 mm.

Güçlü Motoruyla Ekolojik Bir SUV Modeli

Renault Scenic Vision, yandan görünüm, siyah renk

Bu yenilikler kazanan SUV modelde elektrikli bir motoru yer alıyor. Ek olarak hidrojen de menzili artırmak için yakıt olarak kullanılıyor. 215 beygir gücündeki elektrik motoru aracın arka kısmında yer alıyor. Ayrıca 40 kWh’lık bir bataryası olan SUV model 800 km’lik bir menzil vaat ediyor.

Modern İç Tasarımıyla Renault Scenic Vision

Renault Scenic Vision, iç mekan görselleri

Aracın iç mekanına bakıldığında son derece yenilikçi bir havası olduğu anlaşılıyor. Arka kapısı orta kısımdan açılan aracın içi bir bilim kurgu filminden gelmiş gibi. Son derece aydınlık olan iç mekanda aydınlatmalar özellikle fazla seçilmiş. Böylece aracın güçlü ve şatafatlı yapısına vurgu yapılmış. Ayrıca rahatlığa önem veren SUV modelde 4 yolculuk geniş bir alan mevcut.

Son olarak, malzemelerinin yüzde 70’inden fazlası dönüşebilen elektrikli SUV Renault Scenic Vision tam bir çevre dostu. Aracın kullanım ömrü sona erdiğinde malzemelerin yüzde 95’i geri dönüşebilecek. Böylece karbon ayak izi en az olan araçlardan da birisi olmuş olacak. 2024’te pazara çıkması beklenen model ekolojik arabaların da liderlerinden olmak istiyor.

Renault SUV Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here