Tamamen Elektrikli Fiat 500 Avrupa’da Satışa Sunuluyor

0
1271

Tamamen elektrikli Fiat 500 hatchback, İtalyan üreticinin ilk tamamen elektrikli otomobili olacak. Yaklaşık 320 km menzil sunması beklenen araç Avrupa pazarında teşvikler düşüldükten sonra 20.000 avro gibi bir fiyatla satışa sunulacak.

İtalya’daki Mirafiori fabrikasında üretilen yeni 500, tamamen yeni bir platformun üzerine inşa edildi. Yeni Fiat 500 serisi üç donanım seviyesinden oluşuyor – Action, Passion ve Icon. Ayrıca araç 24 kWh ve 42 kWh olmak üzere farklı batarya kapasiteleri ile satın alınabilecek.

Donanım açısından oldukça zengin olacak elektrikli Fiat 500, 2.seviye otonom sürüş, 360 derece park sensörleri, anahtarsız giriş ve 10.25 inçlik bir dokunmatik bilgi-eğlence sistemi ile gelecek.

Yeni Elektrikli Fiat 500 Donanımda Çok Zengin

Giriş seviyesi Action modeli 94 hp gücündeki bir motor ile geliyor ve bu motor 0-100 km/s hızlanmasını 9,5 saniyede tamamlıyor. Aracın son hızı ise 135 km/h olarak limitlenmiş. Bu paketle birlikte sürücünün yorgunluk seviyesini algılama, acil durum freni, şerit takip sistemi ve trafik işareti tanıma gibi yardımcı sistemler standart olarak gelecek. Otomobilin dışında, standart özellikler arasında halojen farlar ve 15 inç jantlar yer alıyor.

Orta donanım paketi olan Passion, WLTP standartlarında ölçülmüş bir şekilde 320 km menzil sunan 42 kWh kapasiteli pil ile satılıyor. Ayrıca Fiat’a göre araç yalnızca şehir içinde kullanıldığında 450 km gibi oldukça iddialı bir menzil sunuyor. 119 HP gücündeki motoru 150 km/s son hıza ulaşabiliyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 9 saniyenin altında tamamlayabiliyor. Yeni Fiat 500 Passion 85kW hızlı şarj özelliğine sahiptir, bu nedenle pili % 80 şarj etmek 35 dakika kadar kısa sürebilir.

Passion paketi CarPlay ve Android Auto destekli yedi inç dokunmatik ekran Yeni sistem ayrıca gelişmiş ses tanıma özelliğine sahip Natural Language arayüze sahiptir. Menzilini ve şarj ayarlarını kontrol etmek, klimayı programlamak ve favori müziğinizi seçmek için “Hey Fiat” kelimesini kullanarak araçla konuşabilirsiniz.

En üst donanım paketi olan Icon ise Passion paketinde bulunan 42 kWh kapasiteli pil ile geliyor. 16 inç alaşım jantları ve 10.25 inçlik ekranı bu aracı farklı kılıyor

Elektrikli Fiat 500

Yeni Fiat 500’ün sahipleri, “My Car” uygulaması sayesinde arabalarının şarj seviyelerini takip edebilecekler. “Uzaktan Kumanda” özelliği, müşterilerin araç şarjını planlamasına olanak tanır; en yakın halka açık şarj istasyonlarını bulabilir ve şarj ödemelerini yapabilirsiniz. Ayrıca aracınızın yerini bulabilir, klimanızı da ayarlayabilirsiniz.

Aracın Türkiye pazarında satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz belli değil.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here