Sürdürülebilir Ekonomi Adına PSA Grubu Neler Yapıyor?

1
944
sürdürülebilir-ekonomi
sürdürülebilir-ekonomi

Sürdürülebilir ekonomi için çevre dostu bir yaklaşımla, PSA Grubu markaları müşterilerine bir dizi orijinal parça sağlıyor.

 PSA’da Sürdürülebilir Ekonomi nedir?

Dünyadaki atölye ne olursa olsun, Peugeot, DS Automobiles, Citroën, Opel veya Vauxhall, müşterileri döngüsel ekonomideki parçalardan yararlanabilmektedir. Sürdürülebilir ekonomi derken yenilenmiş parçalardan bahsediliyor.

 

Sürdürülebilir Ekonomi 3 Tip Ürün Sunar

sürdülebilir-ekonomi-döngüsellik
sürdülebilir-ekonomi-döngüsellik

 

YEDEK PARÇALAR

 

Bunlar, artık kullanılmayan araçlardan geri kazanılan iyi durumda orijinal parçalardır. Bu parçalar tanımlanır, izlenir, referans alınır ve ağımızdaki tamircilerin erişebileceği çevrimiçi bir katalogda sunulur. Bu parçalar eski araçları onarmak için kullanılır ve gövde parçalarını (üstyapı, tampon, aynalar ve ışıklar) içerir

 

ONARIM PARÇALARI

Örneğin, artık çalışmayan telsizinizi onarmak isterseniz, tamirciniz onu ortağımız Clarion’a gönderecek ve onarım işi tamamlandıktan sonra onu alacaksınız.

 

STANDART DEĞİŞİM PARÇALARI

Bunlar, tamirciniz tarafından kurtarılmış bir araçta artık kullanılmayan orijinal parçalardır. Muadil yeni parçalar için spesifikasyonlara uygun olarak geri yükleyen üreticiye gönderilirler. Aracınıza standart bir değiştirme parçası taktırmakta özgürsünüz: şu anda bunlar mekanik parçalardır, ancak gelecekte elektronik parçalar da sunulacaktır.

 

Öngörülemeyen bir olay durumunda Marka, aracınızın en güvenilir ve uygun maliyetli koşullarda tamir edilebilmesi için size Standart Değiştirme parçalarıyla çok güvenilir çözümler sunar.

 

Bu gelişen Sürdürülebilir Ekonomi İçin “3R”

Reuse: Parçaları yeniden kullanın:

Repair: Onarım

Reman: Yeniden üretim

Standart  Değişim Parçaları İçin Yasal Çerçeve

YEDEK-PARÇA
YEDEK-PARÇA

“Standart Değişim” yenilemesi, aşınan parçaların değişimini ve / veya bunların üretici tarafından onaylanan orijinal bileşenler veya bileşenlerle değiştirilmesini içeren yasal bir çerçeve ile tanımlanır.

ÜRETİCİNİN GEREKSİNİMLERİ

Ürünlerin yenilenmesi, SECOIA (Service ÉCOlogique pour l’Industrie Automobile – Otomotiv Endüstrisi için Ekolojik Servis) programı çerçevesinde Marka ağındaki düzenli koleksiyonlardan kullanılmış parçalar üzerinde gerçekleştirilir. Yenileme için yalnızca orijinal Marka menşeli kullanılmış parçalar saklanır.

Değerlendirmeden sonra parçalar sıralanır, analiz edilir, temizlenir ve onarım için kontrol edilir. Durum ve parça ailesine bağlı olarak, belirli bileşenler değerlendirmeden sonra yeniden kullanılır, mümkünse yenilenir veya hatta yeni bileşenlerle değiştirilir.

Üreticinin standartlarına göre yenilenen ve onaylanan bu ürünler, yeni parçalarla aynı üretici garantisiyle genel kamuoyuna sunulmaktadır.

PARÇALARIN İZLENEBİLİRLİĞİ

Ayrıca, tüm standart değişim parçaları, yenileme sürecinin titizlikle izlendiğini ve üretici testlerine tabi olduklarını onaylamak için silinmez bir şekilde işaretlenmiştir.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here