Süpermarketler Benzin ve Dizel Fiyatlarını Şişiriyor Mu?

0
825
Süpermarketler Benzin ve Dizel

Süpermarketler Benzin ve Dizel Fiyatlarını Şişirmekle Suçlanıyor

İngiltere’de sistemin içerisinde olan ancak ismini vermek istemeyen bir yetkiliye göre süpermarketler, benzin ve dizel fiyatlarını toptan satış fiyatının üzerine çıkarıyor.

İngiltere’de Gözler Süpermarketlerde

rac fuel

İngiltere’de süpermarketler benzin ve dizel fiyatlarını toptan satış fiyatının üzerince çıkarmakla suçlanıyor. Bu da ülke çapında bir kilitlenme getirdiği gibi, sürücüler için yakıtta normal fiyatların üzerinde bir ücret ödemek zorunda kaldıkları manasına geliyor. Ülke genelinde pompa fiyatlarını izleyen RAC Fuel Watch, dört büyük süpermarket perakendecisinden üçünün fiyatlarını Aralık ayındaki toptan satış fiyatına oranla daha fazla artırdığını tespit etti. Ortalama benzin fiyatları litre başına 2.07 peni artarak 116.46 peniye, dizel ise 117.2 peniden 120 peniye çıktı. Bununla birlikte, RAC, toptan maliyet artışına bağlı olarak sürücülerin benzinde 113 peni, dizelde ise 118 peni ödemesi gerektiğini söyledi.

Fiyatlarını toptan satış fiyatına paralel olarak artırabilen tek süpermarket perakendecisi Asda oldu. Asda fiyatlarını ay boyunca yalnızca 1,5 peni artırırken, Morrisons, Tesco ve Sainsburys, yakıt fiyatlarını 3 peni artırdı. Bunun sonucunda ise 55 litrelik bir depoyu benzinle doldurmanın maliyeti 1.14 £ artarak 64,05 £ oldu. Yine de süpermarketler hala akaryakıt perakendecilerine göre daha ucuz. Süpermarketler kurşunsuz benzin için ortalama 4 peni, dizel için ise 4,5 penilik bir avantaj sağlıyor. Bu sayede sürücüler depo başına 2 £’dan fazla tasarruf ediyorlar.

süpermarketler benzin

Pandemi Krizi Herkesi Vurdu

Bağımsız Petrol Perakendecileri Başkanı yaptığı açıklamada Nisan 2020’den bu yana kırsal bölgelerde akaryakıt satışlarında %85’e varan bir düşüş gözlendiğini söyledi. Hükümetin ise mali desteği, vergi seviyesi nedeniyle yetersiz kalmakta. RAC ise, Şubat ayının ortasına kadar olabilecek üçüncü bir ulusal kapanmada şişirilmiş ön saha fiyatlarının dramatik hale gelebileceğini belirtti.

pandemi

Reuters’e göre, petrol üreticileri Şubat ayında üretimi artırmayacak gibi görünüyor. Rusya ile OPEC’in (Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği) yaptığı görüşmeler halen devam etmekte. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması pek olası değil gibi görünüyor. Çünkü ABD’de petrol fiyatları tarihinin en düşük seviyelerine ulaşmış durumda. Çünkü pandemi nedeniyle insanlar yakıt tüketimini azaltmış vaziyetteler ve üretim, tüketimden daha fazla.

İngiliz Otomobil Markaları

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here