Sıfır km Otomobil için Opel Bayilerinin Son Durumu

0
6297
opel bayilerinde son durum nasıl

Sıfır km otomobil almak isteyenlerin çok büyük bir stok sorunu yaşadığı bu pandemi döneminde, sizler için Opel bayileri özelinde yaptığımız araştırmaları yazıya döktük.

Bayiler Çok Yakında Talepleri Karşılayabilecek

İhtiyaçlarınıza en uygun otomobili satın almak için belki yıllardır para biriktiriyorsunuz beki de bir kredi çekmek üzeresiniz fakat istediğiniz otomobili piyasada bulamıyorsunuz. Çok büyük bir hayal kırıklığı. Yeni bir oyuncak bile alırken heyecanını saklamayan insanoğlu, uzun süredir düşlediği otomobili alırken heyecanını nasıl saklayabilir ki? Ancak güzel günler yakın, sakın heyecanınızın yarattığı baskılarla aceleci davranmayın. Zira isteyip de bulamadığınız model içinizde bir ukde olarak kalsın istemeyiz.

Türkiye Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından yapılan açıklamalar ve bayilerden aldığımız bilgilere göre yavaş yavaş toparlanma eğilimi gösteren otomotiv sıfır km otomobil pazarı, Ekim ve Kasım ayları itibariyle daha çok rahatlayacak.

otomobil ve hafif ticari araç pazarı

Grafikte de görüldüğü gibi Nisan ve Mayıs aylarında son 10 yıllık ortalamaya göre oldukça büyük bir buhran yaşayan otomobil ve hafif ticari araç pazarı, haziran ve temmuz aylarında normalleşme sürecine girmiş. Ve beklentiler Ekim ve Kasım ayında her şeyin daha güzel olacağı yönünde.

Bu Yıl Kaç Adet Opel Satıldı?

Ocak ve Temmuz ayları arasında tam 2.083 adet Opel Crossland X satışı gerçekleştirildi. Ve bunun yaklaşık %25’i 514 adet ile Temmuz ayında gerçekleşti.

Yine bu yılın Ocak ve Temmuz ayları arasında 2.446 adet Opel Granland X satışı gerçekleştirildi. Bu sayının yaklaşık %24’ü 579 adet ile Temmuz ayında satıldı.

C1 segmentinde olan Opel Astra için yapılan satış rakamları da şu şekilde; Ocak ve Temmuz ayları arasında, 4.419 adet iken bu sayının yaklaşık %43’ü yani 1.921 tanesi Temmuz ayında satıldı.

İkinci El Piyasası Ne Zaman Düzelir?

Bu soru için net bir cevap veremesek de 0 km araçlar için arz talep dengesi sağlanmaya başladığı andan itibaren ikinci el piyasasında dengeler yeniden kurulmaya başlaması olasıdır. Bu da Opel marka otomobiller için Eylül ve Kasım aylarını işaret ediyor.

İşte sizler için bazı Opel bayilerinden aldığımız fiyat bilgileri.

Opel Bayilerinde Son Durum (sıfır km otomobil)
Söz konusu fiyat ve stok bilgileri, 13 Ağustos 2020 tarihinde bazı bayiler tarafından verilmiş olup arabam.com ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

İkinci El Otomobil İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here