Sergio Perez 2021 Sezonunda Red Bull İle Yarışacak

0
2201
sergio perez

Red Bull Racing, 2021 Formula 1 sezonu için sürücü kadrosunda Sergio Perez ‘in yer alacağını doğruladı. Son yarışlarda performansıyla göz dolduran Perez’in gelecek yıl için bir koltuğu bulunmuyordu. Sakhir Grand Prix’inde kazanarak 50 yıl sonra yarış galibiyeti olan ilk Meksikalı pilot Perez, Max Verstappen ile birlikte yarışacak.

Verstappen’in bu yıl takım arkadaşı olan Alex Albon ise takımda yedek pilot olarak görev alacak. Tayland’lı pilot Albon, Red Bull’un ikinci takımı olan Alpha Tauri’den yükseldikten sonra Red Bull ile çok da iyi bir sezon geçirmedi. Sezonu yedinci sırada ve takım arkadaşı Max Verstappen’den 109 puan uzakta bitiren Albon, Racing Point sürücüsü Perez’den 20 puan uzakta kaldı. Bu yıl yalnızca iki kez podyuma ulaşan Albon için Red Bull Racing patronu Christian Horner şunları söyledi; “Alex takımımızın değerli bir üyesi ve bu kararı uzun bir süre düşündük. Perez’in Max ile birlikte 2021 sezonunda aramıza katılmasını onayladık.” dedi.

Perez, F1’deki 10. yılında en iyi sezonunu geçirmesine rağmen gelecek yıl ismi Aston Martin olarak değişecek Racing Point takımı ise Perez’i oyun dışında bıraktı. Ferrari’den ayrılan tecrübeli pilot Sebastian Vettel, Aston Martin takımındaki koltuğu kaptı. Perez’in gelecek yıl için koltuğu bulunmasa da adı bir süredir Red Bull ile anılıyordu. Bu transfer gerçekleşmeseydi Perez’i bu yıl gridde görmeyecektik.

Sergio Perez Kimdir?

26 Ocak 1990 yılında doğan Meksikalı pilottur. Formula 1 severler tarafından “Checo” olarak anılan Perez, yarış kariyerine Ferrari Akademisinde başlasa da takımda yer edinememiştir. 2011 yılında Sauber takımı ile Formula 1 kariyeri başlamıştır. 2013 yılında ise McLaren’a geçen Perez, çok da iyi bir sezon geçirmemişti. 2014 yılında ise Force India takımına transfer olmuştur. Takımın ismi Racing Point olarak değişse de uzun bir süredir takımda koltuğunu korumaya devam eden Perez, 2021 yılında koltuğunu Sebastian Vettel’e kaptırmıştır.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here