Rolls-Royce’un CEO’su Tufan Erginbilgiç Oldu

0
1032
Rolls-Royce yeni logo

Rolls-Royce’un CEO’su ve İcra Direktörü, artık bir Türk. Şirketin yeni CEO’su Tufan Erginbilgiç oldu. Erginbilgiç, 24 Şubat 2022’de bu yılın sonunda istifa etme niyetini açıklayan Warren East’in görevini devralacak. Yeni görevine ise 1 Ocak 2023’te başlayacak.

Rolls-Royce’un CEO’su Tufan Erginbilgiç Kimdir ?

Tufan Erginbilgiç, 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği’nden mezun oldu. 1986’da Boğaziçi Üniversitesi’nde MBA programını ve 1989’da Ohio State Üniversitesi’ndeki Ekonomi yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1990-1997 yılları arasında Mobil Oil’da çalıştı. Bunun ardından ise Erginbilgiç uzun bir süredir BP’de görev almakta. Erginbilgiç, son olarak BP’nin Rafinaj, Petrokimya, Servis İstasyonu Ağı, Yağlayıcılar, Midstream Operasyonları ve Air BP Jet Yakıtı Operasyonu’nu içeren alt iş birimini yönetiyordu. Diğer yandan ise Erginbilgiç, altyapı işletmelerinde büyük ölçekli yatırımlara imza atan ve toplamda 81 milyar dolarlık yatırım yöneten Global Infrastructure Partners’ın (GIP) ortağı.

Rolls-Royce’un CEO’su

Kendini Kanıtlamış ve Önemli Tecrübelere Sahip Bir Lider

Şirketin yeni CEO’su ile ilgili yapılan açıklamada Rolls-Royce Başkanı Anita Frew’in de görüşlerine yer verildi. Frew, Tufan Erginbilgiç hakkında ”Tufan Erginbilgiç’in CEO olarak atandığını duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Tufan Erginbilgiç çok uluslu şirketlerde yaptığı çalışmalar ile kendisini kanıtlamış bir lider. Kapsamlı stratejik ve operasyonel deneyime ve havacılık ve uzay dahil olmak üzere güvenlik açısından kritik endüstrilerin yanı sıra düşük karbonlu teknolojiler için önemli bir tecrübeye sahip.” dedi.

Konuyla ilgili Tufan Erginbilgiç’ten de açıklama geldi. Erginbilgiç, ”Rolls-Royce’a, önemli bir ticari fırsat ve stratejik evrim döneminde katılmaktan onur duyuyorum. Şirketin mühendislik mükemmelliği ve yenilikçi teknolojisi ile uzun yıllar boyunca inşa ettiği pazar pozisyonlarının tam potansiyelini sunmaya ve tüm paydaşlar için değer yaratmak amacıyla büyüme için bir platform oluşturmaya kararlıyım. Bu ikonik küresel mühendislik markasının bir sonraki başarılı bölümünde müşteriler, ortaklar ve Rolls-Royce ekibiyle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.” dedi.

Rolls-Royce’un Piyasa Değeri Yükseldi

Rolls-Royce’un CEO’su ile ilgili yapılan açıklamanın ardından  Londra Borsası’nda işlem gören Rolls-Royce hisseleri arttı. Şirket hisseleri yüzde 1.4 yükseldi. Bununla birlikte firmanın piyasa değeri 7.8 milyar sterline ulaştı.

Tüm Rolls-Royce İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here