Renault-Uber İşbirliği: Avrupa’da Yolculuklar Elektrikli Olacak

3
1315
renault-uber
renault-uber

Renault-Uber işbirliği duyuruldu. Renault ve Nissan, müşterilerinin Avrupa’daki yolculuklarını heyecanlandırmak amacıyla Alliance bünyesindeki Uber ile bir Mutabakat Anlaşması (MoU) imzaladı. Şirketler şimdi Uber Uygulamasında ortak sürücülere özellikle İngiltere, Fransa, Hollanda ve Portekiz’de olmak üzere Avrupa pazarlarında uygun fiyatlı elektrikli araçlar sağlamak için güçlü bir ortaklık arayacaklar. İngiltere’de Nissan ve Uber arasındaki başarılı bir pilot uygulama devam ediyor.

Avrupa’nın Yüzde Ellisi Renault-Uber İşbirliği ile Elektrikli Olacak

renault-uber-işbirliği
renault-uber-işbirliği

Şirketler arasındaki mutabakat, Uber’in sıfır emisyonlu bir mobilite platformu olma duyurusunun bir parçası olarak bugün duyuruldu. 2025’e kadar, Uber platformunda toplamda yedi Avrupa başkentinde (Amsterdam, Berlin, Brüksel, Lizbon, Londra, Madrid ve Paris) katedilen kilometrenin %50’si elektrikli araçlarda olacak. Bu, yolcuların 2021 sonuna kadar Uber Avrupa ticaretinin yüzde 80’ini temsil eden şehirlerde sıfır emisyonlu bir araç seçebilecekleri anlamına geliyor.

Renault-Uber İşbirliği Elektrikli Ekosistemini Benimsetecek

renault-uber-nissan
renault-uber-nissan

Mutakabat Anlaşması kapsamında, şirketler şimdi birlikte çalışmanın Avrupa şehirlerinde elektrikli araçların ve elektrikli ekosistemin benimsenmesini nasıl hızlandırabileceğini araştıracaklar.

>>Uber Uygulamasındaki ortak sürücülere Renault ve Nissan elektrikli araçlara erişilebilir: Renault ZOE ve Nissan Leaf ve her iki şirketten gelecek yeni EV’ler olarak öne çıkıyor.

>>Programı Hollanda, Portekiz ve diğer pazarlara yaymak amacıyla Birleşik Krallık pilot uygulaması 2020’nin sonuna kadar Fransa’ya doğru genişletilecek.

>>Elektrikli araç tekliflerini ve avantajlarını Uber’in iş ortağı sürücülerine tanıtmak için ortak pazarlama ve eğitim planları başlatılacak. Müşterilerin arabaları deneyimlemelerini sağlamak için test sürüşleri yapılabiliyor.

Taraflar Adına Kazan-Kazan İşbirliği Olacak

“Uber ile olan bu Mutabakat Anlaşması, yeni pazarları fethetme ve profesyonelleri enerji geçişlerinde destekleme yeteneğimizin bir kabulüdür. Bugün, rekabet avantajımızdan yararlanıyoruz: büyük ölçekli elektrikli mobilitenin yaygınlaşmasına katkıda bulunan çekici bir EV teklifi sunuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda, şehirlerin karşılaştığı artan zorluklara (ulaşım, dekarbonizasyon ve hava kalitesi) çözümler önermek için yerel makamlarla yakın bir şekilde çalıştık. Bu Mutabakat Muhtırasının imzasıyla, hareketi hızlandırmak için güçlerimizi birleştirmeyi hedefliyoruz, “diyor Groupe Renault Elektrikli Araçlar ve Mobilite Hizmetleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Gilles Normand.

Nissan Avrupa Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Bölüm Başkan Yardımcısı Jordi Vila ise şunları ekledi: “Nissan LEAF ile 10 yıllık deneyimimize dayanarak, insanların elektrikli kullanmayı sevdiğini ve geçiş yapmanın sürücülerin paradan tasarruf etmesine ve temiz havayı desteklemesine yardımcı olabileceğini biliyoruz. Birleşik Krallık’ta Uber ile birlikte çalışarak sıfır emisyonlu araçların farkındalığını ve benimsenmesini şimdiden artırmayı başardık ve bunu Avrupa’da daha da yaygınlaştırmayı keşfetmeyi dört gözle bekliyoruz. ”

 

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here