Renault konsept otomobil ile günümüzde kullandığı otomobil tasarım çizgilerine kendisini çok önceden hazırlamış ve buna yönelik ilk izlenimi de konsept araçlarıyla göstermişti.

Otomobil kelimesi aklımızda genellikle aykırı olmayan araçları canlandırır. Aykırı kelimesi konsept araçları simgeleyen bir kelimedir. Aykırı dememiz bu araçları dışladığımız anlamına gelmiyor. Aksine standart tasarımda üretilen araçlardan farklı olmaları ve dikkati kendilerine hızlı çeken bir popülariteye sahip oldukları için kullanıyoruz.

Otomobil firmaları tarafından belirli dönemlerde üretilen konsept otomobiller gelecek yıllara ışık tutan bir tasarıma sahip olmalarıyla bilinirler. Örneğin 90’lı yıllarda üretilen ancak taşıdığı modern çizgiler ile günümüz otomobil algısına yakın olduklarını görebiliriz.

Bugünkü yazımızda geçmiş yıllarda ürettiği otomobillerde kullandığı modern çizgiler ile akılda kalıcı olmuş Renault otomobil markasının tasarladığı konsept modelleri inceleyeceğiz. Görsel açıdan bakmaya doyamayacağımız bu modeller her ne kadar aykırı bir tasarıma sahip olsa da farklı olmak isteyenlerin bir numaralı tercihi olma konumundadır.

Renault Fiftie Concept (1996)

Renault Konsept Otomobil

İlk Renault Konsept otomobil modelimiz Fiftie . Sahip olduğu görünüm ile dikkatleri üzerine çeken model herkesin beğenisini kazanmakta zorlansa da aslında çok da kötü durmuyor.

Bazıları tarafından dış tasarım konusunda testi geçemese de iç tasarım konusunda oldukça etkileyici duruyor. Özellikle ilk dikkat çeken nokta sarı renginin dış kısımda olduğu gibi iç kısımda da hakim olması.

Renault Konsept Otomobil

Bunun dışında tasarımcılar arka tarafa yerleştirilen motor ile önde oluşan boşluğu aracın sürücü kabinine dağıtarak geniş bir iç hacim yaratmışlar.

1996 yılında üretilen Renault Fiftie Concept sahip olduğu görünüm ile o dönem insanların gözünde çok farklı bir yerdeydi çünkü gelecekten gelmiş bir tasarıma sahipti.

Renault Initiale Concept (1995)

Renault Konsept Otomobil

1995 yılında Renault modellerinde kullanılan tasarım çizgilerinin keskinliğini taşıyan Initiale Renault konsept otomobilde bu çizgilerin daha modernize olmuş halini görebiliyoruz.

Lüks sınıfına hitap eden ve D segmenti bir araç olan Initiale, küçük far yapısı ve geniş gövde tasarımının arkasında en çok dikkat çeken oval arka cam detayı ile birlikte göz alıcı duruyor.

Dikkat çeken arka cam tasarımının yanında bagajın açılma tekniği ise alışılmışın oldukça dışında. Günümüz de bile hala böyle bir bagaj tasarımının olmadığını söyleyelim.

3.5L V10 motor ve 392 beygirlik güç ile birlikte hızlı bir otomobil olduğunu da haykırıyor.

İç tasarım oldukça ferah görünüyor. Koltuk tasarımı olarak da sarıp sarmalar bir görüntüye sahip olduğunu vurgulayalım. Yani koltuk her an size sarılacakmış gibi duran bir tasarıma sahip ve oldukça konforlu görünüyor.

Renault Argos Konsept (1994)

 

1994 yılında üretilen argos Renault konsept otomobil büyük bir silindirin ortadan ikiye bölünmesi sonrası yapılanmaya başlamış gibi görünüyor. Tasarım detayı olarak harika olarak nitelendirebileceğimiz tek özellik çok küçük noktalarda saklıç Örneğin ön panjur tekerlek yapısı ve renklerin uyumu ilk dikkat çeken detaylar. Bunun dışında en az dışı kadar farklı tasarlana iç tasarımda gayet sade ve şık görünüyor.

Renault Pangea Konsept (1997)

İçinde yaşamayı arzulayacağınız türden bir konsept otomobil olan Renault Pangea arkasına takılan minik karavan ile size bir yaşam alanı sunuyor.

Rengi ve genel görüntüsü ile AY yüzeyinde gezinen astronotun gezinti sonrası içine bineceği bir araç olarak görünen bu minik otomobil Renault kangoo modelinin ilk izlerini taşıyan model olarak da biliniyor.

Günümüzde kangoo modeli ile tanıdığımız ancak şu dönem için sıradan gelen Renault Pangea  iç tasarım konusunda direksiyon ve konsol olarak kangoo ya yaklaşık bir tasarım örneği sunarken arka koltuklar ile ön koltuklar arası geçişin sağlandığı karavan tipi bir koltuk döşemesi yapmıştır.

Renault Zo Konsept (1998)

İşte karşınızda gerçekten sahip olmak isteyebileceğiniz Renault Konsept otomobil. Dış tasarım konusunda da testi geçtiğini düşünüyoruz.

Yine ileriye dönük tasarım çizgileri barındıran otomobilin en dikkat çeken noktaları tek kişilik olması, tekerlek çamurluklarının olmaması, ön ve yan gövde tasarımıdır.

2.0 litre 16V dizel motor 135 beygir güç ve otomatik şanzıman ile sahiplerini bekliyor demeyi çok isterdik ancak ondan Dünyada 1 tane var.

 

İkinci El Otomobil İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here