Renault, Daimler’deki Hisselerini Satacak

0
1497
Renault, Daimler'deki

Pandemi sebebiyle otomotiv sektörü zor bir yıl geçirdi. Zor geçen 2020 yılındaki bilançoyu atlatabilmek için birçok marka 2021 yılı için farklı yollara başvuruyor. Bu yollardan biri de Renault markasının Daimler’de bulunan hisselerini satışa sunmasıdır. Renault’un Mercedes’te bulunan hisselerini satmasının bir nedeni de 2020 yılında oluşan borçlarını kapatmak olacaktır. Renault Grubu, düzelme sürecini hızlandırmak amacıyla Daimler’de bulunan hisselerinin bir bölümünü satmak istediğini belirtti. Renault, Daimler’deki Hisselerini Satacak işte detaylar.

Renault, Daimler’deki Hisselerini Satacak

Renault Markası, Daimle grubunun hisselerinin %1,55 ‘ine eşit olan; 16.448.378 birimine sahiptir. Sahip olduğu bu hisselerin güncel değeri yaklaşık olarak 1.2 milyar avro’dur.

2010 yılında başlayan hisse sahipliği, Grupların başlarında bulunan Carlos Ghosn ve Dieter Zetsche’nin teknik ve stratejik işbirliği ile başlamıştı. Anlaşma yapıldıktan bir süre sonra ise Nissan hisseleri de işin içine girdi. Renault markasının %3.1’ine tekabül eden Daimler’in %1.55’ i Renault’a geçmişti.

Renault, Daimler'deki

Bu Durumdan Teknik İşbirlikleri Etkilenmeyecek

Mercedes ve Renault Grubu yaptıkları açıklamada ” bu satışla teknik ortaklık sorgulanmaz ” diyerek; aralarındaki teknik işbirliğinin bozulamayacağını ve hisse satışından etkilenmeyeceğini belirtti. Son zamanlarda ise hafit ticari araçlarla ilgili yeni bir işbirliği söz konusu olmuştu. Bahsi geçen hisselerin satışının 16 Mart 2021 tarihinden önce gerçekleşmesi gerekiyor.

Renault’un Satacağı Hisselerin Yaklaşık Değeri 1,2 Milyon Euro

Daimler hisselerinin son zamanlardaki değeri yaklaşık olarak 72 euro civarında seyretti. Renault markasının sahip olduğu hisselerin değeri; 1,18 milyar euro olarak hesaplandı.

Renault, yapmış olduğu işbirliği ile Daimler’in sağlamış olduğu iyi kazancın da etkisiyle son 10 yıl içerisinde yaklaşık olarka 400 milyon Euro temettü geliri sağladı.

Renault markasının hisse satış açıklaması sonrasında Nissan markasından da açıklama beklendi. Fakat Nissan markasının, Daimler’deki hisselerini satıp satmayacağı belli değil.

Daimler sahip olduğu Renault hisselerini satmayacak.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here